Friday, May 23, 2014

being boring dan sewaktu dengan nye...

berapa berita hiburan dan satu berita isu semasa yang menarik perhatian aku sepanjang minggu. cehhhhh. ayat...

1) Pet Shop Boys dah confirm date main kat Singapore untuk tahun ni bulan 9. Tahun lepas dorang nye show aku dah la miss kat Sentosa. Ada sikit regret kalau difikirkan haha.

MASALAHNYA, dorang akan main kat F1 Singapore dan masalahnya, aku dah cek, nak tengok dorang main kena yang 3-hari nye pass. Aku tak paham sangat la, tapi rasanya dorang main kat Zone yang perlu ada tiga hari nye pass gitu.
Aku nak tengok dorang punye Electric Tour ni, rasanya gigit jari je la...

Jadi aku tersangat Being Boring!!! haha. Aku ada baca kat youtube ke mana kan? Axl Rose pergi tengok Pet Shop Boys main, lepas show dia jumpa PSB dia tanya Apasal tak main lagu Being Boring? ha ah sey, aku tengok setlist 2014 ni dorang tengah main kat Amerika, dorang pun tak bawak Being Boring...
Biasalah kalau banyak lagu best ye tak?? boleh drop sebarang...



terbaik dari ladang lagu ni. Untuk aku lagu ni sangat sedih lyrics dia pasal zaman berganti zaman tu...

2) One Direction, siap pakai jersey bola national team Singapore yang kaler merah nye. Dorang akan main kat stadium baru Singapore yang bumbung boleh tutup tu bulan MARCH 2015, tapi tiket jual next week.
Giler nye kerja kan? lagi 10 bulan dah umum dates dan jual tiket. Selalu rasanya benda gini jadi kat negara mat salleh, tapi kat sini pun dah start advanced giler announcement dan jualan tiket semua.

Anyway stadium baru yang giler pengsi, yang aku tak boleh imejin, cam mana seats dia punye mechanism boleh kedepan masa game bola untuk tutup trek lari, jadi boleh tengok bola dekat2 tu cam proper football stadium bukan tengok jauh2 sakit kan hati je pasal ada balapan trek ye tak??, first game Malaysia lawan Singapore ok!! Seken game bulan lapan ialah Juventus!!!!

3) Segala tok nenek punya aku yo-yo-oh nak deluxe Made In Japan, deluxe Toto Poland, deluxe Led Zep punye first three albums semua aku tak mau fikir la, mungkin lain kali la haha.
Apa pun, yang ini aku dah rezeb, INI.....Powerwolf rasanya nak keluar dua boxset sambut 10 tahun, buku tu buku tu...giler ah!!!

KONG AJAR KAN DORANG??? lagi sekali cd dorang nak kena beli, tapi apa pun ada live tracks kat cd2 album pertama dan kedua kat keluaran khas ni, so ok la aku tak complain sangat, ada DVD Wacken 2008, aku rasa youtube nye tu, dan paling best buku tu!!!
Aku teruja ngan Powerwolf ni, lagu2 dorang aku terhibur, dan aku suka GIMIK- GIMIK dorang, sangat menjadi la pada pandangan aku gimik yang mereka persembahkan,  semua la pasal dorang. Aku dah plan, kalau aku dapat gi Hellfest ni, sebelum Powerwolf start main aku dah plan nak ambik tempat baik sikit in advance..


4) David Ellefson nye abang baru mati sakit barah ye? Rasanya Megadeth nanti tak jadi main kat Hellfest ye tak?? Aku tak pernah tengok mamat ni main ngan Megadeth, so nak la tengok cammana persembahan ngan Dave Ellefson ni ye tak. Well....

5) Banjir ye Bosnia dan Serbia.. Bila aku baca pasal berpuluh2 ribu periuk api tu semua timbul balik dan mengalir tak tahu ke mana di bawa arus akibat hujan lebat tu , seram jugak, semuga jangan la sapa2 kena ye tak?? Bayangkan hujang tiga bulan turun dalam tiga hari... aku baca kan? tak perasan tau orang ni, tiba2 air datang tinggi 2 meter. Tu la hujan lebat ni kadang2 kita tak tahu ye tak??
Aku lak yo-yo-oh nak gi Belgrade tengok Maiden ngan Ghost, hah!! rasain la. Tapi boleh? still banyak question mark, aku selalu backpack kalau sorang2 tengok Maiden ni, aku cam selalu sampai the actual day aku gi airport, baru aku macam rasa konfem nak pergi, kalau tak macam 1001 benda boleh jadi tak kasi aku pergi haha.

6) Aku tengok foto Wings ni kat satu bod ni, ngan posting2 berkaitan waktu press konperen dorang... Aku was like feel like What the fuck gitu kan?? If ni la anggota2 KRU sendiri nye idea backdrop macam gitu, then memang RUBBISH LA KRU!!! Tapi pandangan aku je la tolong kasi la muka sikit kat Wings. Lagi sekali aku cakap ni pandangan aku, kalau korang semua peminat Wings rasa ni dah best giler nye presentation, well.......
Dah la Portdy baru posting K%^nisme tu haha.




Tapi irregardless, the moment I see the new CD, of course I will buy it.
I am sure, fans of Wings, who had like Wings since kaset pertama, who had bought the Belenggus Kaset like THREE TIMES??? haha...
kena congkong lain, pinjam orang tak kasi balik lain, riben snap lain, mesti akan terus support la, aku tak harap sangat la bagus pun, tapi I will support la, dorang banyak dah hiburkan aku ye tak dari zaman perangai jahiliah aku dulu2 tu ye tak? haha. Aku tahu aku berbual cam siot, sama je dulu sekarang perangai haha.

ok? is that all I want to talk cock after quite sometime tak buat posting? cehhhhh baru berapa hari je pun tal berblog...

GIGIL OK!!! GIGILLL tak dapat merapek kat blog merapu ni haha.....





8 comments:

Rafi said...

menakluk kosmos kalo tak silap tajuk album baru wings tu eh?..siot la kru..heheh..tengok la 2-3 hari ni kalo ada free bole gi cari cd wings tu..
btw,pegi serbia berapa haribulan bro?

Ijau D. Koceng said...

minggu depan nak serbu speedy (atau premis yg sewaktu dgnnya) cari album wings baru tu...

berteromber said...

dia kalau main kat F1 memang cilakak punya mahal...macam tu hari la GNR turun Sepang....

Menakluk Kosmos ni aku dah baca ada fan yang cakap tak best...tapi aku nak tunggu Portdy review dulu baru aku nak percaya....hahaha...

Dr. Bentara said...

Ok nak try dengar Powerwolf.

D'arsil said...

album wings tunggu review korang..kalau best aku beli hehe

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

So ask me why now can you forgive her.

faizal abd fathi said...

powerwolf??

dilabangiWORLD said...

dep, aku minat kumpulan wings tu
Paling encem si Joe lah kan
awie gagah perkasa
sekali nyanyi Taman Rashidah beremang buluk rohma ken