Wednesday, January 7, 2015

Cute Russian Fake SCORPIONS' SAVAGE AMUSEMENT Gatefold Mini-LP with poster and obi strip - Japanese-Style Pressing CD

The Russians create some really collectible fantastic special packaging of cds of bands that I like. BUT, as in the example of some of the Iron Maiden ones I share last year, its just a dream that the official ones can be something like this.
The best thing is, they make it clear its not the official thing.
They basically copy from the Japanese paper sleeves and make it into something amazing. Something for the fans really.



So the first one I want to share about is the Scorpions - Savage Amusement from 1988.

****************

Ini boleh dikira album terakhir yang aku dengar sebagai satu album menyeluruh dari Kumpulan Scorpions.
Lepas ni bermula dari zaman Scorpions - Crazy World tu semua aku dengar sebagai satu dua lagu, bukan lagi dengar seluruh album. Contoh - aku minat Send Me An Angel, tapi aku muntah hijau dengan lagu Wind Of Change. 
Boleh kira ngan jari la berapa lagu Scorpions aku minat dari Crazy World dan sampai sekarang. Cuma album yang ada lagu Under The Same Sun tu ok la jugak, Alienation kot? tu yang dorang datang promotion tu Fandi Ahmad masuk tv tanya Rudolph Schenker dia punya favourite team bola apa? haha.
Ala...tu edit tu pun kan cerita nye...

OK, aku suka yang Accoustica tu lagu2 baru kat album live tu, dan... ok la lagu terakhir Scorpions aku minat giler ialah Love Em Or Leave Em. Aku minat giler lagu ni ok. 

Oooo kayy...balik semula ke Savage Amusement.







Pendek je kan album2 Scorpions zaman dulu, ni tak sampai 40minit pun.
Mula dengar kat headphone masa jalan kaki, dalam tren, dalam bas, Dah...abis...  kejap je dengar album dulu2.
Tapi pasal lagu pertama Dont Stop At The Top aku minat, lepas tu Rhythm Of Love pun aku minat...
So dengar lagi ulang.... then aku mengelamun dengar lagu ketiga Passion Rules The Game, hah...terus dengar lagi sekali satu album.. haha.

Ni album ni suasana Pop-Rock la ye. Takdelah banyak lagu2 keras2 sangat. Sesuailah ngan zaman akhir 80an gitu.
Love On The Run kira paling rock dan paling laju la ye, lagi satu We Let It Rock You Let It Roll,
Lagu meleleh ada dua la Walking On The Edge, dan Believe In Love. Cehhhh cehhh cehh.
Walking On The Edge intro dia sedap eh...

Lagi dua lagu Media Overkill, dan Every Minute Every Day. 
Senang je album zaman dulu, cukupkan satu piring hitam. Macam sekarang nak cukupkan satu CD gitu kot.

Boleh la, terhibur la.. Scorpions masih ada Bucholz ngan Herman Rarebell ye tak..
Bila Herman Rarebell dah takde, lagu2 Scorpions pun banyak dah ke laut dah. Aku paling ngeri Scorpions tukar concept akhir 90an sampai awal 2000an gitu... Entahapahapa. Menakutkan OK!!
Nasib baik keluar album Unbreakable... tu baru aku minat balik Scorpions... tapi dah tak macam minat zaman 80an, 70an nye muzik dah. Tapi Love Em Or Leave Em... tu la lagu yang tarik aku balik minat Scorpions zaman ni.




So the content of this packaging, is 
- The Mini LP with the impressive well manufactured gatefold.
- You have the obi strip which you can check yourself from which release.
- Also all the additional Japanese contents on seperate paper.
- Also the lyrics in both Japanese and English with the English one well printed on the inner gatefold.
- Plus a very nice mini Poster of the Scorpions tour for Savage Amusement.

TO BE CONTINUED...

AND CONTINUED...

AND CONTINUED.












10 comments:

Rafi said...

Yg fake punya packaging pun lagi best dari versi ori eh..pandai betul org rusia ni ini yg ori punya kat sini pun mcm pirate jugak.

D'arsil said...

patutnya begini lah rilisan2 siap dpt poster dlmnya puas hati.
aku belum ada lagi album scorpion ni, dengar kat utube 2 3 lagu saja begitu.. still loving you lah yg sedap..haha

berteromber said...

cantik la...tak pernah ada bendalah macam ni...berapa harga sekeping?

faizal abd fathi said...

menarik gambar dalam LP nih

Saudagar Mimpi ... said...

Fuhhh..fake ke ni?
Kalah ori.

Portdy said...

When faking rules the gameee ooohhhh

speedrider said...

fuh. details betul semua benda yang dia bagi. Ok, my next LP is Savage Amusement. sekian

jaini jay said...

foto bro deaf memang dari dulu memang bestlaaa...

Dr. Bentara said...

ada juga fake China press kan? Compare dengan Russian mana lagi berkualiti?

deaf-angel said...

Hai Jaini Jay..

ok yang lain tunggu nanti aku jawab next post