Saturday, February 20, 2016

Iron Maiden rants - China Government website approval setlist & the cities countries list on Ed Force One

Hi Everybody..
From Dio - Dream Evil (Awesome Japanese Cardboard Sleeve Deluxe Release) to some Iron Maiden news observation and opinion by yours truly.

As usual but this time a reverse, secondly in my usual Disrespectful Market Bazaar Malay Language, and firstly my broken not so coherent English language.

I DONT UNDERSTAND WHAT THIS IS ON THE CHINA GOVERNMENT WEBSITE BUT ITS RELATED TO IRON MAIDEN AND THEIR SONGS THAT WERE SUBMITTED AND APPROVED BY THE CHINA GOVERNMENT.
So now we got the idea what songs will be played.





Dengan Kerajaan Negara China umumkan lagu2 yang mereka dah LULUSKAN untuk Iron Maiden dari senarai yang diberi Iron Maiden, maka dengan ini kita boleh buat kesimpulan..
Ini ialah lagu2 yang akan dimainkan.. 16 lagu yang diluluskan Kerajaan Cina.
Maka aku rasa ini la 16 lagu untuk Negara Cina di Shanghai dan Beijing.

Dan tentu satu dunia...

Mungkin??? RUN TO THE HILLS atau Sanctuary?? jadi nasik tambah last song untuk satu dunia tempat lain???

Tapi hati aku berdetik cakap..... ada lagi satu atau dua lagu mungkin tak lulus? Ini serupa macam SLAYER beraksi di Singapura dahulu. Negara lain mendapat tak silap dua lagu extra.
Slayer kurang dua lagu bila beraksi di Singapura tak silap kalau aku ingat betul la. Pihak Singapura tapis dua lagu dari Christ Illusion yang sepatutnye dorang nak main malam tu.

Aku dulu ada gambar setlist dari atas pentas Slayer malam tu kat Pavilluon Singapura, tapi entah dah hilang. Senarai lagu dalam kertas setlist yang dah dikensel dua lagu. Aku pun dah lupa.

Anyway...

Pandai punya Iron Maiden, aku rasa dorang sengaja rombakkan lagu2 dalam permohonan dorang terhadap Kerajaan Cina.
Pasal memang huru hara senarai susunan lagu...

Dan ni ialah cara tulisan dan ejaan kalau aku tak silap kat website Kerajaan Cina tu...

Anyway, aku cuma nak cakap IRON MAIDEN BUANG MASA MAIN KAT CHINA!!!!!!!!

Lebih bagus... 666 kali lagi bagus, Shanghai ganti ngan Kuala Lumpur, Beijing ganti ngan Singapura..



1.Blood Brothers
 2.Wasted Years
 3.If Eternity Should Fai
 4.Speed of Light speed of light
 5.Children of the Damned
 6.Brave New World
 7.The Book Of Souls
 8.The Trooper
 9.The Red And The Black
 10.Death Or the Glory
 11.The Wicker Man
 12.Hallowed Be Thy Name
13.Fear of the Dark
14.Iron Maiden
15.Number of the Beast
16.Tears Of A the Clown



Jadi aku rasa setlist 2016 Iron Maiden mungkin begini..

I would be happy if the setlist is arrange like this...

1. If Eternity Should Fail
2. Speed Of Light
3. Wasted Years
4. The Trooper

5. Tears Of A Clown
6. Book Of Soul

7. Brave New World
8. Death Or Glory
9. Blood Brothers

10. The Red And The Black (And grown up men will CRY Their Eyes Out, and Tears will be falling down like RAIN.)

11. Wicker Man
12. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden


encore
14. Children Of The Damned
15. Number Of The Beast
16. Hallowed Be Thy Name


Boleh tahan..  6 lagu baru. Lima lagu ya6ng memang boleh expect dorang akan main. Lagu keenam yang paling aku panik...
Gembira aku nampaknya lagu Tears Of A Clown. Tema dan isi padu Lagu ni sangat relevan dalam kehidupan setiap orang.

Harap jangan nanti...

Tears Of A Clown kena replaced dengan WRATHCHILD haha




Moving On...

Reading the list of cities on the side of the 2016 Jumbo Boeing 747 Iron Maiden's Ed Force One, it finally really dawn on me, Iron Maiden is completely skipping South East Asia market again (Singapore, Jakarta and still they have not play Kuala Lumpur yet). Also, Not a country in the middle east region (Dubai??), and South Asia (Mumbai??)






Aku rasa, selepas dorang habis pusing Eropah dari bulan 5 dorang masih akan guna kapal terbang ni sampai bulan 6 Negara Sweden je, selepas tu dorang akan habiskan bulan 7 hingga awal bulan 8 guna pengangkutan yang lain kerana semua dekat2 je kat Eropah gitu kot.

Aku rasa kat pentas Donington dorang akan umumkan FULL BRITISH TOUR Krismas 2016.

Dan kalau aku dapat pergi, aku mesti rasa macam diri paling macam sial gitu kalau Bruce umum Maiden akan buat UK Tour Yang Menyeluruh setiap pelusuk, pasal konfem sekeliling aku 80,000-95,000 orang atau lebih tentu terlompat2 kegembiraan, Iron Maiden akan main kat tempat2 dorang kawasan2 dorang, wilayah2 rumah dorang.
aku je gigit jari. HAHAHAHA.

Lepas tu akhir 2017 dorang akan rakam album baru.
2018 dorang akan buat World Tour lagi sekali support album ke 17.
Aku rasa waktu tu dorang akan main rantau ni kali terakhir.

Dan lepas tu TAMAT. Aku rasa dorang akan buat lagi satu album, pasal serious berbual, aku rasa Book Of Souls ni adalah album terbaik dorang... mungkin. Jadi dorang mesti nak buat lagi satu pasal pasaran Amerika Syarikat dorang memang tengah hot giler.


Tak banyak liputan media massa macam kumpulan rock lain, 
dan dorang pun bukan band metal yang trendy pun.

tapi kekuatan khabar mulut ke mulut dan kesetian peminat dah cukup. 


Dan aku pun boleh move on, kalau aku masih hidup lagi la. haha........

BABI la Iron Maiden ni, selagi dorang masih aktif, masih berkarya...  aku hidup tak keruan.




UP THE IRONS!!






I hope to see the six of you play in Donington again...

just like... 2013 LOL!!!

but fuck fuck fuck for having GHOST & SAXON at 3rd stage on the same evening and though I know 3rd Stage will shut down before Iron Maiden plays, but by the time I arrive at Main Stage, oooohhh shit, I will be so far behind...

(Sunday is clash from hell on all 4 stages- 2nd stage headliner is Jane's Addiction & 4th stage headliner is Nuclear Assault) LOL!!!!

I think I got to bring binoculars if I am late on Main Stage due to catching on activities on other stages. LOL!!!

Or I will miss Ghost & Saxon & other great bands at 2nd, 3rd and 4th stage & just spend the whole day and evening at Main Stage LOL!! and Main Stage is absolutely nice too. No problem. Sighhhh... decisions times... LOL!





but if I cannot make it...


I will cry, but, that is life....


Even if I can make, I will surely burst into tears during the instrumental section of RED AND THE BLACK. haha.


Maybe, I better have a backup plan? Standby another show where I can see them up closer?

LOL!!!!



Senyap2 malam2... then aku gi pasang lagu Empire Of The Clouds...

termenung kejap, cantik lagu ni walau cerita sesuatu tragedi sedih.....

basah air mata.


6 comments:

berteromber said...

Back up plan pegi China la beb..heheh

Kaemm Reutn said...

aku rasa klu maiden nk wt tour kt south east..better wt kt singapore.. fans dari malaysia n indon pun leh dtg singapore..

Rafi said...

Betul la buang masa jer main kt china.kalo tuka main kt kl ke sgpore ok gak kan

D'arsil said...

untung metalhead china maiden singgah negera dorang..

Syahid Ishak said...

Kalau pegi China senang sikit nak dapat FTTB.

deaf-angel said...

Salam Syahid.
you pergi China show ye?