Thursday, May 20, 2010

potret monalisa



ngah go thru better half aku punye backpack trip photos, dan buat post kat blog cromirama pasal cerita2 lama progrem arwah Adnan Maswan dulu,
so aku teringat lagi satu cerita lama kat progrem tu, tak penting pun, cuma saje je trivial..






Sebelum Teori Domino keluar, Wings dah main live lagu masa kat Singapore.
Zaman tu was like, Arwah Adnan Maswan will record it bootleg style ( of course superior sound quality terutama dah diberi izin kan? ) dan akan broadcast it kat progrem poprock radio Singapura.

Orang S'pore, orang Johor tau la progrem radio legendary ni.. takkan ada lagi progrem yang macam gini.

Without a doubt this program helps to catapult malay rock to another level altogether.

Aku tak pegi tu show, tapi aku dengar la bootleg live dorang kat radio ,
so ni la 1st time aku dengar ni lagu sebelum Teori Domino nye kaset keluar..

Engkau tersenyum di jendela.. ( audience : WOOOOOAAHHHHH!!!!!! )
Memukau mata mempersona... ( WOOOOOAAAAAAHHHHH!!!!! )

mesti best kan gi tengok band korang suka dan dorang main lagu b4 the release.

Saje je cerita2 basi gini, tapi maybe some people will find it interesting...haha..


Anyway, ni Louvre.. best kan? aku pun nak backpack sampai kat sini jugak la hahahaa... ( waktu nengok Maiden final show kat Upton Park west ham 6, 7 tahun dari skarang ) ewah!! berangan.








THIS ONE LOOKS FAMILIAR HAHA..

ok la, I try to upload more photos of her backpacking trip next time...jeles gue.

6 comments:

berteromber said...

cerita pasal poprock...teringat dedulu kan johor sekolah hari ahad...jumaat sabtu baru cuti...rancangan ni ke udara pukul 2 pm hari ahad kan...so setiap hari ahad aku akan berlari dari sekolah untuk berebut bas awal semata2 tak nak terlepas dengar rancangan ni...tu pun selalu miss 5 10 minit awal...tu jam poprock memang salah satu sumber untuk update cerita2 rock tempatam...

Alfatihah untuk Arwah Adnan..

SkiD said...

Aku sempat dengar progrem Poprock ni masa mula2 keudara dulu...masa tu tak de banyak lagu2 rock melayu yg nak diputar... pas tu aku dah hijrah ke KL...tak de lagi laaa..

MindHeartBodySoul said...

Salam...
Aku suka Wings masa blajar dulu2...
layan betul2 .. mas tuh mana da CD lagi... kaset yg tali dia asik sangkut2... kena cuci pakai tape cleaner sebab banyak sangat dengar kaset tu... 1989 - 1995

MindHeartBodySoul said...

by the way... ni ko gi mana nih?

Faizal and Anna said...

1st time dengar lagu ni masa Wings main kat funfair. Diaorg dalam proses pembikinan album Teori Domino. Teruja beb..! dapat dengar unrelease track.. hehe..

:: Cikgu Wiween :: said...

ngeri lak tgk gambo kepala tuh bro. huhu