Saturday, July 3, 2010

baitulmuqaddis, massada - get fuzzy & xfactour programme

Aku pun tak tahu cammana nak mula ni post. Sort of 3 in 1 nye post.
Aku memang nak cerita pasal programme books, nak cerita pasal tempat2 aku angan2 mat jenin nak pergi, tapi tak tahu nak start dan jugak waktu untuk aku dapat surfing internet is a luxury on most days.
Sampai la kelmarin dan semalam puya strip Get Fuzzy pasal Jerussalem or what we Muslims called it as Baitulmuqaddis. Hah, terus 3 in 1..



WHALING WALL !! Bucky Katt never fail to amuse me sey.

ni smalam nye lak


And this reminds me to get the fifth treasury of Get Fuzzy...huhu. Happiness.


Cerita pakai gambo je la, dan guna foto2 dari buku program X Factour. ( 1995 programme book untuk tour Maiden )

Background Massada, Baitulmuqaddis, Dead Sea Laut Mati, kameraman Ross Halfin, model - Iron Maiden zaman Blaze huhu.


Serious bebual, antara foto Maiden paling cantik aku pernah nampak.


Baitulmuqaddis, kalo aku boleh pergi lagi sekali..it would be a dream come true.
Pasal sengketa, politik dan whatever, aku tahu memang problem...
Apa aku ingat, kena pakai dua paspot.
Bulan 12 ni, kawan aku nak pergi sana, dia nak pergi, aku yang tumpang excited, aku dah suruh dia bawak kamera besar, kecik dan apa je la...
Aku suruh dia snap Muslim sites banyak2, walau dia non-muslim haha.

And before I forget, kita orang islam kena tahu k pasal masjidil aqsa location dan dome of the rock. Dont be confuse. Mimbar terbakar dan significant masjidil aqsa, dan kalau boleh 'design' dome of the rock tu kat dalam, tu ah aku harap kawan aku dapat masuk and snap bawah tu.

Aku pun nak kena tanya kawan aku jugak la, dia pergi nanti ( dia ikut gereja dia nye group, dan korang pun tahu ni tempat tiga agama besar nye point ) pakai satu ke dua paspot nak masuk tempat ni to avoid future 'chop paspot' problems.
Leceh giler tau pasal ni sapa boleh pergi sapa tak boleh pergi tempat ni, tu hari pun aku ada borak ngan better half aku pasal betapa best dapat pergi sana, tapi nak kena tengok paspot crest la apa la. apa nak buat..rules are meant to follow and shame on France players termasuk TH14, one of my feberet gunner ever.

Tapi best giler kalo dapat backpacking kat tempat2 ni. Selain dapat peluang buat beribadat kat masjidil aqsa of course.


ooo Maiden posing kat area Dome Of The Rock... Steve Harris ( Mrs Harris muahaaha ) kena pakai macam skirt panjang tu aku nak tahu is it pasal dia masuk kawasan Muslim , atau memang the whole area cam gitu rule dia.





lagik gambo..





nanti aku upload smua fotos tiap2 m/s X Factour ni kat Flickr dan Multiply.
Being a fan of program or tour books, it is hard to get each page by page details or photos so I do it just in case anyone needs to make references or checks using my flick or multiply accounts.

p.s - Aku ngah fikir, Gilberto Silva masih first 11, Baptista pun main, apsal not good enough untuk Wenger ni. Bingit siak. Nasib baik kalah smalam haha.




saiz program x-factour banding ngan vinyl x-factor dan cd revolver hehe


besok aku update the whole book

6 comments:

zan said...

Harris pakai shorts tu pasal dia kena pakai jubah. Same goes on masjid2 kat Malaysia...

berteromber said...

fabregas yang tak 1st 11 Wenger pilih sampai jadi kapten la pulak yer tak?...hahahaha...

betul zan cakap tu...masuk masjid kena la tutup aurat..

gayour said...

selama ni memang konpius antara dome of rock dengan masjid al aqsa sebenar.

gua suka dengan eddie x factor - ganas!

SkiD said...

Memang best gambo2 tu...kalau le aku dapat gi sana...

dilaOHdila said...

aku dari dulu mmg salute kat dep ni
banyak sungguh koleksi abang2 rambut gerbang ni
susah nak cari ooooooo
** Dep
gambor makanan tarak ka

deaf_angel said...

zan dan berteromber

errr..... nevermind hehe.


gayour, masjidil aqsa tempat ketiga mesjid paling important dan kiblat lama

dome of the rock, hanyalah batu yang nak ikut nabi naik time israk mikraj


gambo makan banyak dod haha, nanti ah