Thursday, July 15, 2010

beryani kat islamic


(click all photos to enlarge)

aku suka makan apa saje yang halal haha. Kalo dah cerita pasal makan tak bleh stop.
ok ok, aku selalu dengar orang cakap kalo kat India, beryani dia memang lain. Whatever la pasal aku blum pegi India.
Lagi rabak, kalo sampai orang cakap " kat malaysia dan kat singapore, nasik beryani dia macam YELLOW RICE aje ".
Siak ah.
Kena kondemn gitu sekali

cuma aku heran, aku makan nasik beryani kat berapa tempat kat Msia, suka betul taruk telur rebus. Kat Spore lak takde. Sort of like roti canai & prata, karipap and epok2 discrepancy jugak la haha.
Anyway, setiap kita ada feberet nasik beryani stall masing2, lidah masing2..
tak kesah kat kedai ke, kat mesjid hari jemaat ke, paling best kalau ada orang belanja...

K, ni kali ceta makan kat Singapore nye tempat k.





Aku realise some friends and colleagues ( aloha to all old frens muahaha!! ), appreciate Islamic nye beryani. Forget it pasal new branch ke hapa ke, aku cakap pasal North Bridge Road nye, yang dah pindah tempat jalan sikit dari original nye yang besar giler dua tingkat tu untuk sapa ingat zaman late 70s and 80s tu..

So aku tak pernah review pasal Islamic nye beryani kan? so ni tu hari aku makan ngan kawan2 keja aku..






nice decor, and the beryani dia per plate is about 6 ketul (sing dollar), ok la.

So lain kali kalo korang datang Singapore ke hapa ke kalo gi Arab Street ke hapa ke, maybe boleh try kat sini, memang berlambak la makanan kat sana, tapi maybe boleh try beryani kat sini, aku dengar kat Geylang nye bangunan PKMS ( tak salah aku this stands for PARTI KEBANGSAAN MELAYU SINGAPURA for the uninitiated ), pun dah bukak branch , tapi still like I say, I dont care much for the branches. Nak makan gi tempat ori.

Although I understand dorang pun dah bukak satu branch kat KL.








and this place pun ada this roti with a weird name , roti maryam or roti mariam or whatever spelling dia aku tak tahu...

nanti la aku cerita lagi makan2....haha

7 comments:

JAIRO said...

cayalah.. entri camni yang aku tunggu2 yearrgghh beriyani rules!!!

dilaOHdila said...

dep...
kat singapore mmg terkenal ngan briani ni kan
cuma harga tu mgkin mahal sikit ngan malaysia
best dep!!!! sampai aku naik kecur ni (alapaq) dari semalam nk masuk umah hang ni tapi syik tak sempat jek....haha

☆ lieya latif ☆ said...

pergh...beriyani tuuuuuhhhh...mmg meleleh tgk.....kalo dpt beriyani kambing mmg mkn tak pandang kiri kanan ar....peberet tuh huhuhuhu!!~

Ijau D. Koceng said...

xpa2 jgn bubuh gambaq nasik kandaq dah la... klu briyani kat bintulu pun blh cari

tiba2 plak aku terasa rindu penang :(

WanBeruas said...

..aku pernah jadi waiter kat restoran Monghul..tapi berianinya tak pulak aku rasa hebat..atau sebab aku dah muak..hehee.

speedrider said...

esok pagi gua sambut entry ni dengan Bryani Penang. Biar ijau melelehhhhhh

eddie dewanaga said...

nak masuk Ramadhan ni, kalau kat Bazar around JB, Briani Wars (sampai 7-8 pengusaha) sampai turun 20 periuk nasik.

...kambing, ayam, lembu serta seafood.