Tuesday, July 20, 2010

first bus

aku ni penakut, pemalu dan pelupa. Tapi, ada benda aku mesti ambik tahu, tanya sana sini dan maklumat mesti dalam fingertips aku.

Salah satu ialah public transport, terutama waktu2 bas awam, bas express, LRT, MRT, depending kat mana aku ada. Paling awal, paling akhir penting woo ni smua.

Masa, setiap minit dan saat, is very damn precious for me, and not forgetting to be budget-conscious wherever possible, so we can enjoy a bit of life here and there.

Kalo pandai dan rajin tukar2 transport ni, boleh jimat banyak masa dan belanja.


(kul 4 pagi, masa ramai tengah tido, tapi ramai dah alive dah)


Bas awam, public bas service, antara paling awal kat Malaysia dan Singapore ialah bas kul 4 pagi, Larkin Terminal gi Kota Tinggi.
Paling penting, sebelum gi Kota Tinggi, ni bas lalu bandaraya JB dan berenti depan City Square / ICQ. Very critical bas untuk orang macam aku yang kena susun strategi timing dan cost.






So maybe ni info will help some of you guys yang guna public transport jugak dan jugak untuk sapa2 minat tahu ni semua pasal aku tak bedek, interesting beb benda2 gini... life of its own tau kalo benda2 odd hours gini. Nanti aku sambung2. Ada gambo baru thrill cerita.



Sebenarnye aku banyak nak post, gambo makan, maiden, macam2 la haha, tapi nanti2 la.

4 comments:

Ijau D. Koceng said...

dah lama aku tak terkejar2 bas...

☆ lieya latif ☆ said...

adoi...tgk entry bro terus teringat n terimbau kenangan2 mase belajar kat uitm dulu...time tu laa kenal ape tu bas ekspress...kenal ape tu pudu....huhuhu...kenangan sey!!~

Portdy said...

The first BUS is the deepest, baby I know
The first BUS is the deepest,

'cause when it comes to being lucky she's cursed
when it comes to lovin' me she's worst
but when it comes to being loved she's first
that's how I know

AHAKS!

dilaOHdila said...

mesti konductor bus tu kenal kat deap ni erk.
silap2 dia bagi tambang free tu. kalau aku jadi drebar mesti bagi ko diskaun dep (ehheheheh)