Friday, July 9, 2010

(updated 10.7) iqrak- hitler, mossad dan classicrock latest

(updated bawah skali in italic)
skarang aku ngah mood baca, setiap hari, tunggu bas tunggu train, dalam bas dalam train aku abiskan masa baca.
Cerita dan banyak fotos pasal tiga benda aku sudah, sedang dan akan baca.



Buku Hitler Book ni lain dari yang lain pasal ni ialah laporan yang agen2 Stalin buat pasal perangai, hidup dan mati Hitler untuk tatapan Stalin. Lepas berpuluh tahun, dokumen2 tu semua timbul balik dan jadilah buku ni. Sapa minat tentang Hitler dan Jerman, well this is a good read. Better half aku beli, tapi aku yang baca dulu huu.

Gideon's Spies secret history Mossad tu aku tunggu berbulan untuk giliran aku. Apa nak buat, nak beli buku2 gini mahal, kena pinjam librari kat Singapore, dah tu ramai lak tu sama cam aku, nak baca pinjam librari, jadi kena beratur online berbulan2.

Moving on..

Aku gi kedai majalah nak carik Metal Hammer bulan lapan dapat keychain FF, takdelak belum sampai kat Msia or Spore, tapi yang ni dah ada, Majalah Classic Rock edisi Summer 2010 chokeful of Tribute to Ronnie James Dio, best heavy rock singer ever.
Envelope besar luar tu design macam gini..



Bila bukak dalam majalah cam gini..



Macam2 kat edisi kali ni dan dapat dua cd free, satu band rock aku tak pernah dengar, lagi satu cd solo album Joe Elliot, penyanyi Def Leppard cover lagu2 rock British lama.



tebal majalah ni, ni sebagian index page dia
( Click all pages to enlarge kalo korang nak baca, aku harap boleh la korang nampak hehe )



OK, harap korang boleh baca part tulis2 tu...macam2 la penulis2 dari cerita zaman awal 70an sampai 2010 ni...
yang best bukan pasal review lagu2 dia, korang smua dah tahu lagu2 dia dah berpuluh2 tahun kan? tapi lebih kepada stories2 dia sebagai seorang manusia dan penyanyi.




Part orang nak bunuh diri terjun jembatan sampai RJD kena datang pujuk berjam2 tu lawak ada, tragik pun ada muahahaa.







Kalau korang tak boleh baca sorry eh, aku kelam kabut snap pakai kamera terus upload, scanner ni smua jangan berangan la aku ada ni smua haha.



Rainbow.. Best giler ah kalo dapat tengok dorang time zaman ni













Dream Evil, tu hari aku dah dapat dvd Pro-Shot Italian show zaman Dream Evil. At last. Ronnie James Dio nye showmanship dan suara, best giler. Ooo Craig Goldy haha.




ni lak dari fans lak...macam aku dan korang jugak la kira.




Benda2 menarik perhatian aku kat majalah edisi ni ialah ni, pasal cerita sebalik foto Metallica ni..




nirvana nye lama2 nye cerita kena korek


Apsal reviews smua cakap Ozzy baru ni best semacam? Aku tunggu deluxe edition Blizzard Of Ozz ngan Diary OF A Madman. Aku boleh gerenti konpem best giler, ooo dan bass dan drums original ok? tak macam remastered tu hari, paling tak logik, dorang masukkan bass dan drums baru. Selenger bacin. Mesti si suar Sharon tu. Ooo I hate her like I never hate a wife of a rock singer before haha.
Apa pun, aku taruk ni pasal nak share gambo lawa kat bawah ni je haha..


Ni paling best.. JOURNEY BEB JOURNEY!!.. Ni satu band aku ingin sangat nak nengok live. Aku minat dari sekolah rendah haha.
Dan kalo aku dapat tengok Anthrax live, aku harap benar la si Belladona tu bawak satu dua Steve Perry karaoke style huhu. He is also a huge fan of Journey k.



TAPI PALING AKU EXCITED SANGAT SEBAGAI PEMINAT LAGU ROK IALAH IKLAN FESTIVAL NI!!!
KORANG TENGOK BETUL2!!!



ROSS THE BOSS NGAN SCOTT COLUMBUS!!

Sorry the present Manowar, I dont get it since Warriors Of The World. Gods Of War tu smua is crap!.
Betul macam kat stiker cd Ross The Boss, the best Manowar album since Kings Of Metal haha. Dan ni dah Scott Columbus pun dah join RTB... happiness and cheers all around.


yang malap tu sebenarnye, "whoever is in so and so, you better watch out."

Hah, ni pasal Slayer, aku bukan peminat Slayer sangat, tapi ni short review ni interesting so tampal sini pasal 25 minit stop tu...
Oooo ni kali Slayer kalo datang lagi Spore ke Msia, I really have to be nearer the stage... dan harap takdelah staggered pricing.
Aku kasi contoh,
Aku tengok price Slash kat Spore, fix price cuma early bird ke hapa ke diskaun tapi kira sapa nak diri depan ke atau nak baring2 golek2 atas rumput kat belakang ke, up to you, dan Spore nye ada Coheed & Cambria ke hapa ntah, ni band yang kat Kerrang nye Maiden Heaven tribute tu la aku tahu dorang haha.
KL nye lak, ni band takde, Amy Search lak, tapi harga sampai tiga peringkat.. Problem kadang2 ticket buyers tak mampu nak beli tiket mahal pe... Jadi macam aku, tengok Slayer diri paling belakang, bingit sey. haha.

ok la hope you enjoyed this merapu post.

Aku dah baca mungkin 1/3 majalah ni,
-aku surprised writers Classic Rock, dan kalo korang tahu nama dorang, dorang zaman 80s dulu penulis2 Kerrang , Raw, Metal Hammer tulis balik cerita2 lama untuk majalah ni cerita2 Dio zaman 70an sampai dia mati, dan bukan CUT AND PASTE aje.
-aku suka baca part Ritchie Blackmore nak main bola, driver dia kena bawak kereta sampai tepi padang, hari lak hujan, man in black nak pakai boot bola, driver dia siap kena payungkan dia.
-RJD kat luar dari stage cammana, cammana dia mula2 interview Ritchie's Blackmore Rainbow dia sua kena evil eyes ngan man in black pasal dia gi menyampuk, cammana man in black sua bilang, dia mula2 je baik dan kasi interview pasal nak naikkan nama Rainbow lepas tu dia balik semula jadi a moody bastard.
-cammana Rainbow Rising nye tour kat jepun, tony carey intro Stargazer, yang lain baca sokkabar atas stage, lepas tu RJD keluar pakai topeng gorilla. Also Live Evil pasal clash tu jadi nama RJD kat sampul was shorten cam tak hormatkan dia.
-RJD supposedly say good words pasal Vivian Campbell kat David Coverdale untuk masuk Whitesnake tapi end up kan si mamat dua ni kan gaduh, aku pun tak pernah baca apa2 Vivian Campbell tulis kat internet ke pasal Ronnie James Dio mati tu hari, dan korang perasan tak? Def Leppard pun tak cakap apa2 kot, nak ambik hati Vivian Campbell kot.
-Oooo majalah ni kali pun banyak tulis pasal Joe Elliot nye cover projek ni.
-Ozzy masa tahu RJD kenser, dia volunteer tolong apa je, pasal bini dia pun cancer survivor jugak..
best la, ni baru cerita2 ni, belum lain2 pasal mungkin lain2 cerita kat magazine yang lebih kat korang nye taste artis2 lain ke apa ke
-Macam aku cakap, its the extra2 things penulis2 cerita pasal dorang dah jumpa dan kenal RJD sejak 70an, pegi studio, ikut balik rumah... dan cerita2 dorang yang buat majalah nye artikels ni hidup. ( Kalo sapa2 dah baca apa aku tulis kat blakang ni semua, aku dah delete haha

12 comments:

zan said...

pasal tiket pun ada stagged..tu lah caranya kapitalis buat duit beb. mana dorang pedulik fans2 ni semua..at last, perut sendiri kasi isi dulu la..hahaha

Abang Ben said...

berapa harga classic rock DIO tu?

Faizal and Anna said...

Alamak Deaf, baru ingat nak sambar latest copy ni this week. Apa2 pun sejak kenal mag Classic Rock ni thn lepas, mmg jatuh cinta lah.. byk imbas kenangan band2 otai..

PUPUT said...

sama cam laki aku la..dia pon suka hitler ngn german ni smpai kat umah aku ni ada bendera nazi..
deaf..kat mesia ni ada ke juai buku2 ni..hehe..

berteromber said...

aku pun suka mag Classic Rock ni..tiap2 bulan tumpang baca kat kedai...hahaha..

sejak timbul cerita GLEE kat tv...anak aku pun tau pasal Journey...

deaf_angel said...

zan true
mm, kat spore is $$15 untuk ni edisi.
fna-beli ah ni isu. ni majalah best, tapi aku jarang giler beli haha.
puput-bendera nazi? haha. Macam Lemmy eh.
berteromber-GLEE BEST GILER. Aku tengok kat youtube, dorang nyanyi lagu Beth, mau meleleh air mata haha

Portdy said...

somebody please buy one for meeeee...huhuhu

SkiD said...

Alamak Journey ni memang aku minat...tu laaa...sejak ada GLEE ni..anak aku pun tau Journey..siap punggah CD aku cari lagu can't stop beliven'...

berteromber said...

Deaf...tu hari GLEE cover Dream On Aerosmith pun best...anak aku siap tanya...ni bukan lagu abah selalu dengar ker...hehehe...

☆ lieya latif ☆ said...

bagus2....amalan membace mmg bagus....fuh, peminat rock sejati laa u bro...sume koleksi ade...cayar laaaa!!!

deaf_angel said...

glee rocks

gayour said...

gua sangat suka dengan classic rock ni. terasa klasiknye. HEH! tapi susah nak mampus mencarinya. nasib2 la kalo jumpa. tupun isu lepas yang dah bepuluh tahun.

bestnye classic rock tribute mr ronnie ni. mana nak cari?