Tuesday, July 12, 2011

Cable TV - Astro, Mio, SCV & Football

(This is how I get my dose of English Football.)

*Balik KL , tak pasang Astro - Tengok je la tu enam channel per tu.
*Balik Spore, tak pasang Mio, tak pasang SCV - Tengok je la about seven channel per tu.

Tak bedek la, salah satu sebab ialah kos. Dan jugk sebab2 lain.

But my friend have a fantastic theory on why he installed cable tv at home with the football coverage included. It is an attractive way to ensure his grown son stays at home on weekend late nights. I always think this is brilliant. Respect giler.

Secara peribadi untuk aku, kalo nak tengok bola live, kena pergilah kedai kopi/kedai mamak/ dan kalo musim piala dunia kat balai rakyat atau McDonalds.

Lagipun, untuk aku sendiri, aku minat Liga Premier Inggeris, tapi pada aku buang masa je la kalo aku tengok kalo lain 19 teams tu beraksi. Pada aku buang masa je la aku nak tengok Man U ke Chelsea ke Man City ke main... Puas hati aku tido atau buat benda lain, kalo aku tak kerja malam la pun.

Aku cuma minat tengok Arsenal aje. Tu la pasal aku tiap2 bulan bayar tiga pound gitu, untuk dapat Football Channel Arsenal. Dapat la tengok tiap2 game yang semua berkaitan Arsenal aje..

Tapi ni pilihan masing2 yang empunya.

Anyway, WELCOME TO THE FOLLOWING 23 GENTLEMEN -

Wojciech Szczesny
Vito Mannone
Sebastien Squillaci
Johan Djourou
Kieran Gibbs
Carl Jenkinson
Laurent Koscielny
Andrey Arshavin
Marouane Chamakh
Ryo Miyaichi
Armand Traore
Thomas Vermaelen
Bacary Sagna
Theo Walcott
Alex Song
Jack Wilshere
Tomas Rosicky
Denilson
Aaron Ramsey
Emmanuel Frimpong
Samir Nasri
Carlos Vela
Robin van Persie

AND WELCOME TO THE HONOURABLE Mr Wenger, Mr Pat Rice and all the rest of the non-playing staff.

I LOVE YOU ALL!!

3 comments:

berteromber said...

aku pasang astro memang semata2 pasal nak nengok bola...dah tua2 ni (heheh)..malas dah nak gi mamak...

member2 pun semua pakat nengok kat rumah layan ngan anak2...so kalau gi mamak...either ko terbangak sesorang atau join mat indon/bangla/vietnam...tension ahh...

btw...aku masih tunggu Samir Nasri...heheh...

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

sonok hang dep
duk kat sgapore leh tengok chanel memacam
x yah aa pasang astro...jimat duit hah (hehehe)

Dr. Ben said...

go arsenal go!

walaupun lama dah tak nengok diorang main hehe