Sunday, November 6, 2011

3 things

pagi2 buta ni, pagi raya..
so
1st - Selamat Hari Raya Haji wherever everyone is.
2nd - Aku dengar cerita Search nak 30 years shows ngan perasan " its going to be the same old same old same old ", ngan everyone waiting for Isabella, and I am going to be bored. Aku ada contemplate nak pergi KL and JB back to back gig macam DT starting tu hari, tapi ngan rasa kurang semangat nye contemplate
Tapi sms dari kawan aku semalam buat aku excited sikit, Singapore nye Search show bulan satu ni ada XPDC.

Boleh? Aku lagi excited untuk tengok 2nd band dari headliner???

Ooohh nampak nah betapa Search dah jatuh dalam carta rock melayu aku sejak berapa tahun lepas..

Well....

3rd - So skarang kan Nicko McBrain tengah buat drum clinic kat Eropah.
Jadi ni ialah cerita2 yang terjadi.
Dikatakan dia katakan tahun depan confirm Jepun. JEPUN!! Maknanya...dah dekat maknanya busuk2 pun kalo tak datang Spore dan Indon, busuk2 pun KL dan Bangkok.
Tapi memang lagi afdal... Bangkok, KL, Singapore, Jakarta haha.
Pasal aku rasa ialah Maiden England theme tour.

Pasal...drum clinic ni nampaknya Nicko bawak lagu Moonchild, dan dia sign autograph belakang lagu SSOASS, dan dia humming lagu Inifinite Dreams.

Thats all.

6 comments:

Ijau D. Koceng said...

maiden kl = kompom pegi!
maiden s'pore = 50/50

berteromber said...

search tu aku pun tak decide nak pegi ke tak...aku tengok kat facebook org rekues lagu2 tido..isabella...laila...bosan arr...dah la opening jb punya pun hampeh...kalau sofea macam kat penang semangat gak nak turun...aku mcm ko lebih semangat nak tgk opening act...hahaha..

aku HIV positif said...

ada cadang nak gi tengok search dgn fam disember ni tapi bila kenangkan kat padang, aku tak berapa minatlah pulak.

sbb dah rasa masa kat bukit kiara itu hari, sound systems teruk, pastu nampak kepala orang je. mana larat nak berasak2 dgn org lain kalau dh tua2 dan bwk anak bini.

pastu ada kemungkinan becak, musim hujan. tengah dok pikir ni.

deaf-angel said...

search kena tengok kat jb, home match dorang

aku last few shows search kat jb aku rasa aku pegi semua kot

yang lola drummer nye zaman, selepas banjir ngan joe wings , yang farewell show, yang dt show..

memang rock n roll city la kalo Search main.

Anonymous said...

Nak tunggu review dari Pulau Pinang dulu sebelum amik keputusan nak layan kat KL atau tidak.

BTW, konsert di KL tak dapat menggunakan stadium sebagai venue kerana penaja utama ialah Define, iaitu subsidiari kepada Dunhill. Jadinya memang ditolak untuk menggunakan stadium oleh pihak berkuasa.

Tapi tak paham juga kenapa di Pulau Pinang dan Johor boleh dapat stadium...

deaf-angel said...

hi anon.
Thanks for sharing some interesting info.

Terus terang zaman ni peminat2 dah spoil for choice.
Zaman dulu ok la, takde konsert lain nak pergi, takde aktiviti lain nak buat.

Sekarang, macam2 konsert ada, macam2 kegiatan hiburan ada, kalo Search, sorry la, kalo Search macam gitu jugak
fans will vote by not buying the tickets and not going to their shows.

Ni aku cakap ni sebagai peminat Search yang sedaya upaya pergi konsert2 dorang, dan jugak ada tiga tiket Search untuk show KL, JB dan Singapore yang aku dah beli tapi show tak jadi.