Friday, November 18, 2011

'pekak' badak putih ( white rhino ) - now then I like them more and more..


out of topik kejap - Apa jadi siak semalam? Lepas show kawan aku sms cakap pagar semua roboh? haha... Biar betik. Untung ah kawan aku seems smalam show ada staggered pricing, dia ambik peasant tiket, tup2 cakap dia dah kat depan, !!siol!! mesti best...
Aku paling last tengok pagar roboh as in macam " war zone " ialah Search 2003? 2004? dulu zaman Lola kat Larkin, tu memang dah nampak cam besi buruk je la tinggal lepas show haha. And that is why, aku kalo boleh, takkan dan tak mau miss tengok Search kat JB walau aku get frustrated sometimes tengok Search live. Betul2 punye " homecoming show in front of their passionate home fans ".. last four? five shows? aku dah start tak miss every one, so I try not to miss their upcoming gig there.

Anyway crowd smalam, Korang baik2...hah...mau kang nanti dorang enforce rules regulations lagi ketat, nanti Judas Priest karang, duk bersila ramai2 macam dikir barat. MUAHAHAHAHA..
Lawak bodoh pagi jumaat k.

ok la, actually aku nak blog about what else, animals la, I love them so, ewah. apapun...antara perkataan kutukan yang memang selalu dipakai untuk yang mereka tak boleh dengar jelas ( MACAM AKU!! ) ialah
" Pekak Badak sey!! ".. atau " Pekak Badak siak ", janji ada pekak badak.
Mungkin nak rhyme kan '..ak' tu.
Dulu aku tak minat tau White Rhino ni.. aku assume kira direct same species reference dalam bahasa melayu ialah Badak Putih ye.
Aku macam ok...badak putih...ok....boleh la tahan pengsi dia...



Tapi lately, white rhino ni ialah satu animal atau haiwan yang aku dah take note...aku dah macam, oooo you guys are so beautiful, aku dah macam..ok...baca pasal dorang kat internet....
Dulu macam...ok......a badak is a badak is a badak...haha.



Harap dorang tak pupus. A big loud " F*$k you! " to the poachers.

5 comments:

Ijau D. Koceng said...

pasal konsert cob mlm td, aku sms member aku, dia reply "bolehla"

mcm xbest je reply sms tu...

lieyalatif said...

tu le, yg pekak org...badak jugak di persalahkan ....ntah dari mane agaknye dpt pekak badak tu kan...sian badak2....keh keh keh ....

matakucing said...

semalam aku baca paper kosmo kat vietnam ada species badak yang dah pupus..apa nama badak tu aku lupa lak

iaryylr said...

dulu minum air badak waktu demam, diorang kata minum kencing badak...hu huhu !

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

salam ya deppppppppppp
hahahaha dep aku gi aji mesti beli songkok utk ang....
dep dep lately aku bz sikit. nak update blog pun macam dah tak berdaya jek dep.
wah white rhino..ni kat singapore zoo ka?