Tuesday, November 1, 2011

three serpents

"she's got eyes of the bluest skies as if they thought of rain"..
(click all photos to enlarge, as per normal on this blog )

First, Eastern diamondback rattlesnake





Second, king cobra ( ular tedung selar )

Dont Tread On Me.. ( hehe ).

janganlah terpijak kat mana2...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Third,
.
.
.
.

Ular Putih.
.
.
.
Early Early Bird.... boleh? Aku? Ngan Band Indon Slank sebagai opener?

Konfirm Mat Salleh semua ketawakan Singapore...
" YOU NEED AN INDON BAND TO OPEN WHITESNAKE?? " , " YOU DONT HAVE ANY LOCAL ACTS ?? ".

Nak beli jiwa penonton2 Indon beli tiket show ni malam kot?
.
.
.
THERE WILL BE A LOT OF BOOING AND CURSING TONITE DURING THE OPENING ACT I BELIEVE.




I cant make it for the KL one but the first few reviews are out - http://www.spadesmagazine.com/2011/10/31/whitesnake-live-in-kuala-lumpur-october-30-2011-gig-review/
http://darkshahrulez.blogspot.com/2011/11/whitesnake-live-in-depan-mata-aku.html
seems the show itself is fabulous unfortunately the crowd attendance is not.

Talking about tonight,
Susun berderet la penyanyi dari zaman rock 70an depan segala mat rock dan minah karen 70an yang skarang rata2 semua pakcik2 makcik2 nye pangkat..
David Coverdale memang ada dia punya tarikan yang buat ramai teruja.
So aku tak surprise ni malam untuk Singapore punye show ramai old timers turun tengok David Coverdale, Doug Aldrich and company perform lagu2 Whitesnake dan jugak zaman Deep Purple dia. I am going to love it. Especially looking at the just completed Japanese tour setlist they include Deeper The Love. ( the song that can compete with the ending of Wing's Sejati "kenangan itu!!", with the "never gonna let you go...in my heart I know...( fade ending ) ".

- Fort Canning, aku suka... berdiri atas rumput bawah cahaya bulan dan kalo hujan, basah kuyup la. Kalo tak mau diri, korang golek2 la atas rumput tu.
Harga tiket semua sama, (I always find in shows with staggered pricing tickets, you can find the more hardcore fans in the peasants seats faraway when they deserve to be right in front), so ulang lagi sekali - Harga tiket semua sama... aku suka... korang nak berebut depan atau lepak kat belakang, takde hal. Dan aku selalu baca kelebihan Castle Donington Park ( tempat lagenda Monsters Of Rock dan skarang Donwload Festival ), ialah sloping ground dia...satu tempat dari aku budak sekolah aku nak pegi, tapi rasanya tak boleh ah...kecuali aku tersandong harta karun, atau harta general yamashita.
Gitulah Fort Canning pun serupa.. sloping... best... walau korang diri atau golek2 kat mana pun..
Macam aku cakap.. aku suka...


In other news,

I'll try to start my opinion for the On Board Flight 666 book and post some of the content today or tomorrow..

4 comments:

berteromber said...

ko bukan slanker ker?...hahaha...

selamat berhibur beb!

Dr. Ben said...

Doug > Reb.

You will notice that.

darkshahrulez said...

untung lah dpt bergoyang dgn SLANK mlm ni..hahaha

deaf-angel said...

mm betul
yep aku slanker , dalam mimpi je la haha