Friday, November 30, 2007

jokes of the day ( pasal maiden & ujang )

(i) Ni ngah jadi topik lawak kat porum iron maiden. Either the seller kat ebay ni cuma buat lawak kelakar yang perlukan usaha, atau memang betul ada gullible buyers out there yang senang kena tipu, atau akan bid just its maiden related.

IRON MAIDEN PILLOW CRAFTED BY BRUCE DICKINSON Item number: 110195720869

Starting bid: US $9.99

ebay link - http://cgi.ebay.com/IRON-MAIDEN-PILLOW-CRAFTED-BY-BRUCE-DICKINSON_W0QQitemZ110195720869QQihZ001QQcategoryZ33007QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

I BOUGHT THIS PILLOW FROM A SELLER WHO WAS CLEANING OUT HIS MUSIC HISTORY CLOSET AND THIS STRANGELY ENOUGH WAS CRAFTED BY BRUCE DICKINSON HIMSELF YEARS AGO I AM NOT AN EXPERT ON PILLOWS BUT YOU CAN SEE THE INITIALS AS WELL THIS IS DEFINATLY A PIECE OF IRON MAIDEN HISTORY..PLEASE BID WITH CONFIDENCE




(ii) Ni kat porum lain lak \m/
MAJALAH UJANG

Abu nih org Trengganu, manakala Amer ni org Kedah. Tinggal satu bilik..katil double
decker.. Amer kat atas.. Abu kat bawah. Amer ni suker baca majalah dan komik..
si Abu lak suka pinjam.. belinya tidak. So, Amer ader sedikit bengang ler kat Abu ni.
Kekadang.. majalah yg baru beli dan tak sempat nak baca lagi pun Abu dah kebas
baca dulu.. bila kasi balik dah lasam dah.. tension Amer.

One day, Amer balik dari outing dan beli majalah UJANG. Siap cover tak kasi Abu ni
nampak. Lepas basuh baju, kemas sedikit sebanyak dan siapkan homework.. dia pun
nak rilek ler kat atas katil. Majalah UJANG bawah tilam pun dia bawa keluar. Elok jer
dia baring.. baru buka mukasurat pertama.. Abu kat bawah dia bersuara..

" Amer.. nok ujang.."

"Nanti la jap.. aku baru jer nak baca.." jawab lembut jer Amer.

"Ameer.. nok ujang tu" Abu tak putus asa.

" Nanti la dulu.. bagi la aku baca dulu.. nanti abih aku bagi kat hang laa!" panas
sikit Amer.

"Amer ! Nok ujang !! " Suara Abu sedikit keras.

"Hang ni dah melampau.. kalau nak beli sendiri la.. apa.. hang ingat aku beli UJANG
ni dengan duit bapak hang ka??"

Amer dah naik angin.. siap turun dari katil dia dah.

"Laaa.. aku kata tu.. haghi nok ujang tu.. mung basuh kaing.. kekgi basoh.." kecut
jer Abu jawab..

Drummmmmm.. hujan pun turun dgn lebat.. Baju Amer kat ampaian pun basah

2 comments:

IM not so fanatic said...

Hahahaha! Lawak siot!

deaf_angel said...

aku tak tahu ni joke dah lama ke tak, tapi aku pun baru baca, best sangat so tampal kat sini