Monday, January 5, 2009

jemaat lepas & shelter

lupa lak..aku tak tahu kat tempat korang smua, tapi kelmarin smayang jemaat kat darul aman, ada doa panjang untuk mereka yang kena serang teruk sekarang..
siap rakaat kedua ada doa khas lepas rukuk. ( macam qunut smayang subuh gitu ).

anyway,
aku gi keja, duk bus stop tunggu bas lebih 10minit aku dah rimas.
Tapi kalo bak kata International Red Cross cakap 'nobody feels safe. The problem is that we have nowhere to run for shelter'

cuba bayangkan ler, kalo red cross dah cakap gitu... aku duk bus stop, ada seat, ada shelter bumbung, tunggu bas aku dah bingit. Dan Red Cross, Red Cross yang sepatutnye kasi orang shelter, pun dah cakap takde shelter. So bayangkan la.

4 comments:

Abang Ben said...

Itu namanya QUNUT NAZILAH. Dilakukan pada mana-mana solat fardhu yang lima dan dilakukan pada rakaat terakhir (lepas rukuk).

Iannya sunnah. Nabi s.a.w. melakukannya tatkala mahu meminta pertolongan Allah s.w.t. dan mendoakan kebinasaan kepada mereka yang menzalimi orang Muslim.

Wallahua'lam.

dilaOHdila said...

Dep...
nak jawab soalan nih (hehehe)
album tu aku beli siap. Insyallah ada plan nak buat sdirik. tengah cari bahan dep...

- tang adjust tu tak payah rasanya. sebab itu original. Kalau blur atau kurang bright rasanya boleh adjust guna PS.

- dari segi harga tu tertakluk pada kedai tu jugak. Aku selalu beli barang kat tempat dia so dia bagi aku card PV. murah sikit lah kalau aku print kat situh. Kalau harga customer 1 keping 0.50 sen.

dep, ini baru skali aku print sebab tak sabar nak masuk sticky album tu. nak tengok gaya mana. nampak macam best jek.....

*** dEP
HANG KAT KEDAH KA LAR NIH?

eddie dewanaga said...

kita cuma boleh buat apa yg terdaya... itu pun kita tak buat walaupun berdaya!

deaf_angel said...

ya thanks MM, thats the right term. Qunut nazilah.

dod, wakakaka aku baru teringat kedah darul aman ek
takde ler aku tu hari kat Geylang Darul Aman hehee