Saturday, January 31, 2009

Rockers, Malex & Final Tribute to Rockers

Timing cun, aku keja malam, so sempat gi nengok tadi kat Parklane walau rush dan tak sampai abis haha.


Free Drink pun tak sempat ambik..


Rockers, Malex dan final tribute to Rockers

Enjoy ler nengok the finalists semua.. MC asyik stress pasal carik rock bands baru ganti Rockers, Rusty Blade & Sweet Charity je.

Next,

Malex
- Hilang Gelap Terbit Terang, Seksa, Instrumental ( apa title? ), last song apa title? huhu.
Aku lambat masuk pasal aku layan game kat Funworld depan Gossip tu...betul2 tadi back to zaman budak2 haha.

Kumpulan Rockers ooo la la
cam MC cakap, 80% Rockers pasal bassist kat oversea, so pakai Spellbound. Apa pun its still Rockers.. last aku nengok? 2002 dulu tu Pasir Ris tu...
Dorang bawak lagu2 ni
-
Besi Beracun
Harakah ( with intro singalong cam Heaven & Hell gitu huhuhuhu , kecoh )
Memori
Gagasan ?? kan?? kan?? huhu
Zaileha - Jo Rockers cakap Khalid Mobin request.
Kekejaman - with singers from Malex, Osairis, Raven. Serettt..

last 3 songs tu Jo Rockers panggil BOTB nye singers join in. Kekejaman tu solo BOTB nye participant jugak.

Overall , Glad I managed to squeeze the time to be there huhu.
Takde lagu2 meleleh2 jiwang2..
Jo Rockers.. aku suka tengok showmanship dia, cara dia berbual best. "jangan marah.." huhu.


So Rockers seems nak buat new album, include some songs Rockerz "dukun", Jo nyanyi balik.

So nampaknye 28 Mac 2009, Rockers perform kat KL untuk Tribute To Rockers KL.
Sila tengok bawah ni..

5 comments:

eddie dewanaga said...

lagu Zaileha tu penah buat gua bertumbuk, ni semua pasal nama mak member gua pun Zaileha, budak2 sudah kutuk kaw2, tak pasal2 gua yg kena tempias...

lepas bertumbuk, relax isap rokok 'Matterhorn' tepi longkang, nak beli Salem, mahal sgt...

Lagu Memori tu hingga kini boleh buat gua 'pause'... teringat suka duka masa umur 14-15 tahun, duk hostel, jauh dari mak bapak, happy dgn kawan2 dimana gua belajar cara2 nak survive hidup dlm dunia ni... hidup ini memang palat, tapi besok masih ada...!!

portdy said...

Teringat videoklip karaoke lagu Zaileha - Joe Rockers gelek kat taman pakai seluar merah.

Gua nyanyi sambil tertawa kecil.

deaf_angel said...

best eh lagu zaileha huhu
tapi ye ah budak2 mesti suka kutuk2 nye

cam mana eh karaoke lagu ni..
ribut ler

hf said...

..dulu..
dengar lagu Zaileha..

macam tak puas hati siak...

ade ke title gini..
muzik gini pulak ..

hish !!!!!

tapi Zaileha memang wajib bawak tiap show..lepas tu sambung BERAT lagu dari album ANDALUSIA pulak ..

Fuh !!!!!!!

berteromber said...

lagu zaileha memang best...antara lagu Rockers yg aku selalu jam dedulu selain Kekejaman dan memori..

tapi ada budak kg aku tu..masuk pertandigan kugiran...memang gitaris terbaik pasal lagu zaileha ni la..padehal tak terer mana pun mamat ni...judge tu layan kot dengar lagu ni...tu yg termenang tu...haha..