Saturday, January 10, 2009

tempat bas rehat baru kat Machap

naik bas express ni, kita kena ikut rentak pemandu2 nye ler, dorang nak makan, nak rest nak apa, ikutkan je la.


all photos by nokia hp
(click to enlarge)



Selalunye aku kalo naik bas Mara Liner untuk route kl-jb cuma berhenti toilet break je, tapi heran kalo jb-kl berenti kat mana tu yang tempat bersih toilet besar giler tu? tapi tu hari 1st time yg kl-jb nye gi break tempat makan. And its a new place.




Come Come Square kat Machap. Betul2 kat exit toll Machap tu.. So here are some photos untuk sapa2 tak tahu, or most probably akan terpaksa sampai jugak kalo korang jenis naik bas cam aku huhu.


aku tempat2 gini go for fixed priced items, ni nasik ayam (not penyet haha) 5ketul, tapi sop dia cam best lak

aku kalo naik bas, actually avoid makan tempat2 kat macam gini yang kaunter bayar dia satu ( paham apa aku cuba cakap tak? ),unless kalo dah lapar atau kesuntukkan waktu nak rush gi kerja or balik sg or balik msia.

6 comments:

Geng Metal said...

emmm ... eh wa tak pasan lak tempat kalu wa turun JB pi rumah brader gua kat sana ... emmm muskil, muskil, ke baru tmpt ni ek?

berteromber said...

ni kat jalan lama kan?..
dedulu zaman wa belajo kat segamat..selalu bas express singah kat area situ..sekarang dah lama tak singgah..

eddie dewanaga said...

tengok driver laa... kadang2 tempat yg mengarut2 dia lepak... gua teringat zaman sekolah2 dulu, balik jb, bas selalu singgah kat air hitam 'ol skool' punya route... burger singgit, air tebu 50sen tapi penuh plastik, manis original...

highway blom ada tu jam...

Smooth Otter said...

ayes.. kalo naik Luxury Exclusive, tak kena turun kat Machap. Ummm... They serve food onboard. Ummm...

deaf_angel said...

baru...sangat baru ni..

Takilala said...
This comment has been removed by the author.