Monday, February 2, 2009

wisdom outweighs any wealth


(click to enlarge)

Wisdom outweighs any wealth
- Sophocles

Aku kadang2 sangat comfortable ngan humble, very low paid workers yang jauh dari love ones dorang.., banglas, indians tak kira sama agama ngan kita atau tidak..

hand of friendship dorang is special...




aku belajar banyak dari dorang, cammana nak hidup.

5 comments:

carvedijan said...

salam deaf..sori lama tak update. agak sibuk sikit.


Ckp pasal foreigner....hati aku selalu tersentuh kalau tengok dorang lepas solat hari raya berpelukan sesama sendiri. Aku pon pernah bekerja jauh dari family....3 bulan aje tapi terasa macam bertahun

berteromber said...

yang baik tu ok la...tapi yang jahat2 ni yang selalu buat kacau..

last year jalan2 kat CM KL...terasa macam aku pulak yg foreigner...iskh..

eddie dewanaga said...

bila kesusahan itu dirasai sejak kecil, mereka perlu struggle utk survive, disitu kematangan berlaku..

pengalaman hidup cukup berharga dari gumpalan emas bawah bantal...

pemimpin diorang asik gila bergaduh rebut kuasa, rakyat tertindas, ekonomi tak cukup indah utk terus berpayung dinegara sendiri...

portdy said...

my humble opinion,

kadang kala apabila seseorang keluar dari zon selesanya (cth: merantau
), mereka akan belajar/mendapat sesuatu yang berbeza...mungkin.


dan rasanya diri hamba ini dah lama kat comfort zone ni... haii..

Kajang Pak Malau kajang berlipat, Kajang hamba mengkuang layu, Dagang Pak Malau dagang bertempat, Dagang hamba musafir lalu. ...

deaf_angel said...

aloha all

memang ada yang macam $&*#!!!!
tapi tu ah
yang baik jadikan tauladan yang buruk jadikan sempadan