Monday, February 9, 2009

zoo revisited ( pt 4 ) - Meerkat feeding

Anyway, here it is for anyone interested, poorly taken feeding photos of Meerkats at Mandai. Hope to do better next time.
My Ready Made excuse - Low batt.


aku rasa aku pernah ceta, antara binatang aku paling fascinated sekali ialah Meerkat. Satu hari nanti ada rezeki, cita2 aku nak sambar complete dvd dokumentari 'Meerkat Manor' pasal dulu kat tv aku tak dapat nengok. Aku carik ciplak nye takde ler. Ori harga semelih.
Everytime aku tengok Meerkat, aku mesti gambarkan dorang macam lagu Iron Maiden The Trooper

Last time kita gi tu, coincidently tengah feeding time untuk Meerkat, tapi kamera aku was running out of batt, jadi aku takde peluang nak CUBA ambik apa aku nak.

(Click all photos to enlarge)

Ooo aku dont mind siak keja jaga kandang meerkat cam mamat ni. Dream job gue.
Tapi...daging apa siak tu? ular kot huhu. Kalo be alif be ye?


Click to enlarge, cute kan? Tapi aku heran mana meerkat lain?

Anyway, sapa suka nengok haiwan cam aku, korang kena gi taman haiwan masa time feeding binatang2 kesukaan korang.
Aku tak bedek, its the most beautiful scene in the world. Aku nak gi lagik nak snap girafah makan lobak nye feeding time, cam nak kasi penampar manja kat muka girafah pun ada hahaha. Dah dekat dan sama level dah beb.


apa pun, takkan nak step kasar je kan? mesti ada step bunga2 jugak kan?
dan ni dia obligatory step bunga nye gambo hahaa. Ni kat tempat Madagascar Lemur tu..

Aku kena belajar snap manual ah..aku fail teruk ler kalo nak snap manual. sigh. Walaupun aku pakai kamera itik, tapi manual mode aku rasa complete walau tak canggih, rugi aku tak utilise fully.


Ooo sebelum aku lupa, ingat tu hari aku tampal komodo dragon then aku heran apsal dorang asingkan? pasal rupanye2 preknen tak salah aku...huhu.


last kopek, contoh aku tak boleh snap betul2, bila aku crop pakai irfanview, dapat gini..
ni ntah apa monyet kecik giler ni nama dia, dan dia boleh bebas lari memana kat bahagian monyet2 sana tu...susah nak jumpa dekni, tapi tu hari jumpa, aku je FAIL! boring siak. Aku nak try lagik, dia dah kelain. Tangkap kang! tapi seriuosly kecik siak, tapi lincah.



to be continued and continued...

6 comments:

matakucing said...

ermm best..tp last kopek tu ganaih ler muka dia..

dilaOHdila said...

Def
wpun manualhang dah boleh capture ngan baik:-)
tu rerama tu aku suka sangat. kalor merah putih tu buat rerama shuntek disisi mata ini

:: Cikgu Wiween :: said...

bila mau continue citer zoo nih bro. eheheh

eddie dewanaga said...

monyet kecik gambar last tu best, mcm 'motley crue'...

ilazz said...

menatang ni dlm bhs melayu apa ekk? spesis kucen ke nihh?

ekha@bella said...

haha..i pn br je revisited zoo weekend aritu. nnti i update ye.. :D