Wednesday, January 6, 2010

gi kedai

baik kat m'sia or kat s'pore, kita ada carrefour, giant, hero, ikea, ntuc, shop&safe, mustafa etc ..

at the same time some things are still around..



( click photos to enlarge )









tapi lambat laun..


17 comments:

speedrider said...

bro deaf,

gambar makin lama dah makin artistik.
regarding to this issue, memang tak dinafikan.. hypermarket will kill all the small business silently.

dan nanti, pada waktu itu... anak-anak kita takkan tahu apa tu ding-dang, tora, tikam kacang, game slot dapat kacang, gasing, layang2 and so-on kampung stuffs.

dilaOHdila said...

dep...
best aa s90 hang ni
teringin aku nak memilikinya
backup dlsr aku tuh

photog hang pun berseri sungguh
s90 ni ada RAW erk, bestnya

dilaOHdila said...

dep....
aku memang dah jatuh chenta ngan S90 ni...
menurut kata kawan aku kat Cari.com dia beli kat penang rm1400 jek. kat kl rm1450. aku tengok nice lah s90 ni. senang nak masuk kocek. ada duit boleh lah beli. duit tarak nampak gaya aku HANYA DAPAT GIGIT jari jer ler...
tq dep about xplaination ni...best !!!!

pakcik kordi said...

lawa gmbr beb...sian kedai2 cmni.....

Ijau D. Koceng said...

hahaha... kebetulan aku baru balik dari tamu rabu pekan lama membakut, mmg klasik kedai2 lama kat membakut...

kedai runcit kat kmpg aku jual brg lebih murah drp GIANT! sbb tu namanya KEDAI JIMAT

btw, muspeed... dingdang masih wujud - aku kdg2 beli jugak (ngan tora) nak pujuk *ehem2* aku klu dia merajuk hehehe

JAIRO said...

menarik gambar ni.. heheheheh

ijau: errr kedai jimat? mcm pernah dgr jer....

Ijau D. Koceng said...

jairo:
kedai jimat kat blkg masjid assa'adah

Saudagar Mimpi ... said...

Kedai kecil macam ni lebih baik sebab boleh tawar menawar. Kalau pergi Hypermarket jangan harap la, cuma tunggu diskaun atau setem promosi.

Kedai mcm ni akan terus hidup terutamanya di luar bandar.

SkiD said...

Minat tul aku tengok gambo ko ambik ni...S90 memang best. Baca rebiu pon kata best. Tapi aku nak angkat DSLR le...

Takilala said...

Ni gambo kat ne Deaf? Mcm pernah tgk je tmpt ni.

GhOsToNe said...

LAWA2 GAMBAR WEH..

HEHEHE...

berteromber said...

pergh...semenjak ada s90 ni...makin dasat la gambo2 lu...

speedrider said...

argh.. S90 atau DSLR?

hrm.....

Portdy said...

changes....

MindHeartBodySoul said...

...wow....


no more noltalgia 'papa & mama' shop... but somehow Chinese community still support 'papa & mama' shop....

dalam radius 5km jumpa 2-3 hypermarket & mega stores... cemna nak idup....


Shoot ni teringat segment "Saudagar Senja'.

deaf_angel said...

takilala

pasar larkin huhu..


ah tora datang lagik

Takilala said...

ooo... patut la mcm pernah tgk.