Friday, January 8, 2010

pameran Quest For Immortality - Ancient Egypt ( last kopek )

( Click all photos to enlarge )
actually banyak gambo aku snap, tapi tak larat tampal smua, yang aku deem more exciting, a bit of variety dan yang "maiden-related" je aku prioritisedkan. Pinggan mangkuk dorang ngan barang kemas dorang tak yah la eh?

ok Ramesses II ni Firaun yang ngaku tuhan sampai dia ngan bala tentera dia tenggelam masa nak hancurkan Nabi Musa tu kan?
Ni anak lelaki dia punye patung tapi buat separuh jalan waktu zaman tu.





Yang post lepas tu ada satu mayat mummy dorang keluarkan dari keranda mummy dia kan? ah ni dia punye keranda.







yang ni lak ukiran female ni, dah 6000 tahun dah.
Kira dorang nye civilisation memang lama dah ni mesir purba ni.




Another Iron Maiden moment, kan lyrics lagu Blood Brothers pasal bapak Steve Harris died, ada part
" When we're living our lives on the edge
Say a prayer on the book of the dead "

ni original punye Book Of The Dead ancient Egypt dulu2






Ni lak tangkal, sebelum orang melayu pakai tangkal ( well..... ), orang mesir ribu2 tahun dulu dah pakai k.




I really like this exhibition, harga tiket mahal, tapi aku enjoy pasal ni memang sesuatu aku minat pasal pengaruh unsur muzik heavy rock yang kita dengar dan dari segi agama pun, memang sesuai kot, pasal tengok2 ni benda semua, betapa hebat pun manusia ingat diri dorang, tapi hancur jugak nanti. You all should go kalo ada peluang lain kali.




opps sebelum lupa, aku beli dua fridge magnet,
satu is horus , lagi satu is eye of horus..
Aku taruk ngan background lp Powerslave.
Dorang blend well kan?
Up The Irons.



Anubis aku terlupa nak upload lak dari sdcard, yang diri kiri kanan kat album cover tu yang belakang sphinx tu.

masa aku buat post ni, aku ngah repeat play Susan Boyle " Wild Horses ". Gerek sey lagu ni dia nyanyi..

6 comments:

berteromber said...

benda2 ancient egypt ni tak kira la tertengok kat mana...mesti teringat Maiden punya ek...

bro...Susan Boyle tu suara memang gerek arr...kalau layan cd/mp3 tanpa tengok orangnya memang feel...tapi kalau tertengok...iskh..iskh..jahat gua...haha

dilaOHdila said...

macam real aku tengok sini dep..
tapi paling aku suka kamera mu ini
bestnyaaaaaaaaaaaaaa

pakcik kordi said...

halamaks beb...serius aku nk sgt g sana tgk...iron maiden related?ahaks..betul tu!hahaha..

tangkal tu cm power je..mesti tersimpan satu sejarah hitam di sebaliknya....klu dpt tu rare juga!

tiket brpe beb?

Takilala said...

POWERSLAVE yeah!!

SkiD said...

Bestnya pameran ni... nampak mistik je benda2 tu....
Errr Susan Boyle?...errrr....

Portdy said...

manual for afterlife?


fuhh creepyyyy.......