Thursday, January 21, 2010

puduraya & pijak wayar .

...dah lama tak snap gambo kat Heartbreak Station


(click all photos to enlarge )



- terminal bas Puduraya.
ni weekday malam, 10 lebih dah, tak ramai orang. macam2 tv screen ada, kedai2 ada tunjuk vcd cerita tumbuk2 action-packed, ada tunjuk vcd mengaji quran, tv puduraya lak tunjuk some kelakar2 progrem. Pilih la korang. Konpem tak boring.


bas malam..



what can i say about eksiden2 bas malam ni smua? or day time for that matter.
Aku cuma boleh doa je la smoga slamat bila naik bus ni smua... especially bila my love ones is onboard.

'accidents will happen, they all heard ricky say,' yep betul tapi kalo penat/ngantuk rest kejap please.
janji tak yah nak 'freewheel burning - fast and furious we ride the universe','heading out to the highway' attitude.



.
smalam, ada orang dah pijak wayar aku..


tapi bukan pakcik ni k. haha.
kadang2 aku heran, berderet banyak kedai jual sama items, tapi tu la nama rezeki, banyak kedai berderet.. tapi...tiap2 kedai at one time or another, ada customers.


fikir balik, takpelah... mungkin dia lost it kot at that moment in time..
sometimes, people pijak wayar orang, dorang tak tahu. well...


mezzanine level ke hapa tu, super cool. I like it. Dah macam airport2 dah and best sekali its clean and bright. Aku suka.
A view from this level.




nanti senang sambung...



15 comments:

SkiD said...

Puduraya....teringat aku buat kerja kat area tu malam2 buta. Meriah sungguh....

matakucing said...

wahh..makin ligat jurufoto ni haha5

WanBeruas said...

..salam singgah jap..wa dah lama sangat tak ke Pudu Raya..mgu ni nak trn KL pun tak comfirm lagi naik bas ke ketapi..tengah timbang timbang..he hee..

zan said...

Damn.puduraya dah lawa. Lawa gila tak jejak pudu..

berteromber said...

betul la...dah lain dah puduraya ni..aku pun lama dah tak jejak

pakcik kordi said...

ish..lama nye tk kemari beb....lain nor rasa....gmbr cun..gmbr pakcik?huhuks....semart!mcm g klia aje..heheheh,.....=)

Takilala said...

dec 2008 lepas aku ada gi situ, jd tour guide friend aku dr sabah. nice pics.

:: Cikgu Wiween :: said...

lamanya aku x pi puduraya. cantik betul pic first yg ko tgkap tu bro. huhuhu

Portdy said...

dari bro dep ni le kita tau puduraya ni dah upgrade kan?


ada sesetengsh orang jb pun dah lama tak busstation larkin tu...

speedrider said...

pertama kali jejak kat pudu,hampir-hampir kena pau. cis...

Jairo said...

deaf mmg cun gAmbar tu weiii.......

2hconsult said...

sgt best emmmm fotografer yg hebat-semut-

eddie dewanaga said...

hasil kerja lu semakin maju...

syabas!

Saudagar Mimpi ... said...

Terima Kasih Deaf atas gambar2 di pudu raya. Dah lama betul tak ke sana.

Anonymous said...

Hello!
You may probably be very curious to know how one can make real money on investments.
There is no initial capital needed.
You may commense to get income with a money that usually is spent
on daily food, that's 20-100 dollars.
I have been participating in one project for several years,
and I'll be glad to share my secrets at my blog.

Please visit my pages and send me private message to get the info.

P.S. I earn 1000-2000 per daily now.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]