Wednesday, January 13, 2010

majalah dari tahun 1986 Dio Metal Attack Special / bootleg newGNR longest show ever

Ni post ada dua bagian.

1 ) Firstly, aku tak dengar lagi newGNR Chinese Democracy pasal tak tarik minat aku, cuma ni ada orang kat porum newgnr share audience bootleg recording ( dan untuk telinga aku ni best nye taping ) new GNR show kat Tokyo Dome 19 December 2009 dimana GNR perform 3 jam setengah. the longest GNR show ever. Jadi a bit of history jugak.

Kira dapat aku dengar jugak la macammana lagu2 baru dari album Chinese Democracy. Termasuk cover versions lagu AC/DC , Jackson 5, james bond theme , etc. Tu kot seret.

SO sapa minat ni dia link dia kat bawah ni...( sapa tak tahu dengar atau appreciate fans bootlegs, maybe dont bother la ).



Aku guna Megaupload nye, laju je.

RAPIDSHARE #1: http://rapidshare.com/files/328568476/GNR.Tokyo.19.12.09.gnrbootlegsbrazil.com.rar (bootlegs)
RAPIDSHARE #:2 http://rapidshare.com/files/328613227/GNR-IDONTCAREABOUTTIME-ESTEBANF.rar (estebanf)
MEDIAFIRE: http://www.mediafire.com/?sharekey=4f676e1543dce2baa0f2f20c509059d90cb19239c642c3de6ef02ae08ee7024e (slash3)
HOTFILE: http://hotfile.com/dl/22519768/9a2da90/GNR.Tokyo.19.12.09.gnrbootlegsbrazil.com.rar.html (bootlegs)
MEGAUPLOAD: http://www.megaupload.com/?d=MLYN5G2T


2 )
Ni lak, untuk sapa korang minat Dio \m/, dan bits and pieces of history yang libatkan dia. Page by page of the Metal Attack Special Fan Magazine released sometime in 1986/1987 dedicated to Dio.

- Best la, terutama pasal bits and pieces pasal zaman Rainbow dia dan perangai Ritchie Blackmore
- Hear & Aid We're Stars yang berteromber buat blog tu hari, problems yang Dio hadapi dan rupanya dia kena bubble lepas orang smua janji nak join in the project. Lawak lak.
- Ni magazine sebelum keluarnye best ever Dio kaset pada aku masa zaman budak2/muda2 dulu huhu - Dream Evil.




































Nanti ada time aku share pasal betapa aku suka Beatles remastered baru ni, Revolver is like superbbbb.

this blog aku type sambil dengar bootleg GNR ni la, dah sampai Rocket Queen dah..and I like it so far.

"All I ever wanted..was for you to know that I care..." huhu.

10 comments:

speedrider said...

nice articles.

thanks for sharing the bootleg bro!

berteromber said...

thanks beb...masa menaip ni aku tgh download GNR tu...teringin jugak nak dengar camna Bumblefoot main lagu2 lama GNR...btw..chinese democracy is ok...tp bukan something yang aku harap dari GNR la..more kepada Axl solo kot..

dan thanks jugak pasal artikel Dio tu...jenuh aku klik baca satu2...ni yang rasa macam nak review album Dio ni..

gayour said...

GN"R baru gua dah dengar sekali. mungkin akan dengar lagi. tak tau bila.

tengok poster mr.dio dengan helang tu baru teringat... gua penah lukis potret tu dulu. betul! pasti! memang gambo tu la gua buat potret dio puluhan tahun dulu.

he's "the man with the golden throat"

SkiD said...

Gn'R...lama dah aku tak dengar...
Teringin gak nak sedut album tu..
Dio...nampak gaya kena baca pelan2 ni...

Portdy said...

more to axl's solo....cam broteromber cakap.

tapi lagu2 dia nice la, packaging inlay dia pun best.

hmm ni nak try donlot kakiboot sekejap.

berteromber said...

beb...aku dah dengar abis GNR tu..siap tengok kat youtube lagi...betul apa yang ko cakap...memang best la...suara Axl...showmanship...memang tetap terbaik...bila dengar camgini kan...sapa yg perlukan Slash!!!...hahaha..

kalau la dorang buat reunion kan...

zan said...

Erm..
Review Chinese Democracy masih tak cukup kuat buat aku nak beli album tu. Hanya tu je album GNR yang aku takde.

Berbaloi ke CD tu? Ada sapa2 dah buat review ke?

ajie said...

Album bru kurang cengkam...walaupun ada gak lagu yg best

Slash dah bilang hr tu..takkan berdamai dgn Axl walaupun diberi jutaan Dollar....

so, mmg takder can la nak tgok reunion GNR esp lineup asal..hoho

tapi taktau jugakla kan...maybe one day...hati dah sejuk..poket pun dah kosong..apa2leh jd...haha

pakcik kordi said...

dh dload chenese democracy..huhu...tp tk brpe dgr pun....

tp tk best la diorg tknk unite blk.tk syok maa...!!

dio mmg peberettss!!!

Takilala said...

Dio \m/