Friday, November 12, 2010

Daging Lembu Naik Bukit??? & iklan newspaper &..

Firstly, what is Daging Lembu Naik Bukit?
The cow meat go up the hill?
Uphill's Beef?

Tengok signboard ni..



Next, Still macam kat dreamland Maiden main kat Singapore.
And to see the concert advertisement in the main English newspaper Straits Times, and its not exactly small. A half page advert equivalent to a full page size advert kalo sokkabar kecik macam Harian Metro gitu. Really impressive.


oo atas tu a band called Flaming Lips nak main kat S'pore soon, seems majalah ROlling StOne ke hapa ntah cakap one of the must see band before u die ke hapa crap ntah. Untuk aku KISS la band must see. Mesti a lot of fun tengok dorang live.

British Tour announced.. bukan single date. Dari aku sekolah berpuluh2 tahun dahulu, aku selalu berangan nak gi Ingerland pasal terpengaruh majalah2 rok zaman dinosaur dulu.
Dan kalo korang perasan 1990, Intercity Express Tour tu ialah ikut peta keretapi atau stesen ketapi berhenti ke hapa ntah.

So its actually possible untuk backpack kat England, mungkin 4 hari, ngan naik keretapi atau dorang punye lain2 efficient public transport, dan pada malamnye gi nengok Maiden kat different parts of UK.

Zaman dulu, memang tak logik fikir ni semua pasal belanja, tapi zaman skarang ngan budget air, duk budget hostel atau tido kat airport, I think its realistik.

Cakap terbuang bukan aku nak pergi pun, tapi just angan2 mat jenin, ni British dates ni kan..I think 2 Scotland dates ngan Sheffield tu mungkin possible kot kalo ada budget untuk 5 hari? Nak kena tengok peta. Paling penting aku kena selitkan time pergi Emirates Stadium.
Another option is kalo Maiden on tour, dan dorang main Bercy Paris 2 malam berturut2 which seems a popular dates for a lot of Maiden fans worldwide.
Ni lagi satu strategi peminat2 Maiden seluruh dunia akan lakukan kalo dorang nak backpack gi London/Paris. Backpack dan tak yah jalan jauh pasal Maiden kat Paris dua malam. Save banyak duit dah.
Aku cakap ni semua ngan tak babitkan festivals yang rata2 majoriti band aku tak pernah dengar nama pun, and I wont pretend as if I am a big metal fan because I think some are crap really, datang cuma khas tengok Maiden in an indoor setup.
Maybe possible.. Apa pun, maybe aku perlukan at least 4 atau 5 tahun untuk save up for an Air Asia budget trip to this location. Makan tak kesah...roti ngan oren jius is nourishing enough for a week? huuhu.
Ah..tunggu next album atau worst possibility farewell tour 2015/2016.
Aku forsee 2013 will be a next history which probably be lots of stadiums and festivals, and konpem tak sempat la nak start saving.
Anyway all these are angan2 mat jenin talk je. But it has come true in 2008 and why not again 2011 and future.

5 comments:

Abang Ben said...

gila angan2 lu bro... tapi kalau jadi pun best tu. Gua tunggu entry!

berteromber said...

"Paling penting aku kena selitkan time pergi Emirates Stadium"

haha..sempat jugak tu...

tapi aku ada satu kawan gila fanatik...dia cakap dia lum boleh gi haji selagi lum jejak anfiled...hihihi...

tp benda2 travel backpack camgini bila ko dah anak susah bro...

deaf-angel said...

errrr....

eddie dewanaga said...

tido airport tu yg nak sangat gua dengar dan rasa...!!!!

as a big fan of The Amazing Race series, gua suka betul tgk diorang travel on the spot mcm gini, makan yg simple sua...

masa sekolah, selalu gua punya mind set, kalau nak tengok Iron Maiden, memang nak kena jejak bumi Inggeris tu, tapi sapa boleh terfikir waktu tu, 2011, diorang sudi masuk Singapore, sebelah JB je... still satu lagi dream nak facing Metallica, tapi nak jejak Stamford Bridge tu kira ultimate goal laa...

jgn pikir dulu yg belum tentu, yg belum tiba, insyallah ada rezeki tu, Tuhan tu Maha Mengasihi kan, Maha Mengetahui, bagi gua, Dia tahu kita punya mimpi, asalkan kita jgn lupa Dia... ini bila berbual pasal rezeki dan peluang ah...

*eh.. gua dah boleh bikin entry pulak kat blog Deaf ni, syahdu seh.

deaf-angel said...

some brains are similar.

its all in the mindset, bukan nye kaya atau kerja gaji besar pun mat salleh2 yang datang travel Msia/Spore.
Dorang sama je.. for all we know dorang pun kerja tempat kontrek, kerja blue collar jugak.
cuma dorang have a passion to do what they want

When you have passion for something, it builds confidence and determination in you, regardless who you are.