Friday, November 26, 2010

Tiket Universal Studio & Harga tiket Eagles

Dua benda nak cakap -




1) tiket Universal Studio Sentosa ni, lagi susah nak dapat dari tiket konsert Iron Maiden.
Padahal padahal advance booking berminggu pun. Holiday season kot atau tengah hot, tapi setahu aku ni masih musim soft-selling pe, belum full scale all out giler nye launch.

So tiket kena print sendiri cam gini...

Jadi pegi kalau, foto madagascar dan apa je geng universal studios yang giler2 tu semua, sini blog jugak taruk sikit.
Nanti aku explain la macam mana masuk guna public transport untuk korang naik bas naik mrt kat Singapore.

Next,
2) Tu hari aku buat perbandingan harga konsert Eric Clapton ngan Iron Maiden kan?
Hah ni korang tengok Eagles main tempat sama 23hb Feb, front row section berapa ketul?
korang tengok berapa ketul? nampak?



S$499. Kalo conversion ikut banyak kedai kat sg dan jb this week x2.37, jadi harga tengok Eagles front section ialah 1182.63RM.
So kalo bandingkan ngan harga Maiden, memang jauh beza betul. Tapi tu pasal Maiden is very special in many people's heart.

Jadi kalo sapa antara korang geng rock mampos, memang enjoy ler bulan Februari nanti boleh camping kat tepi Sungai Kallang haha.
14hb Eric Clapton, 15hb Maiden, 23hb Eagles.

Aku? aku korek2 tanah dulu kot kalau tak jumpa harta karun , harap aku jumpa lamp Aladin :-)

8 comments:

mhagnoth said...

Tu dia mahalnya. Tapi ragi ramai yang minat Eagle dari Maiden. Betul rasanya kot....

☆ lieya latif ☆ said...

wohooooooooooooooo tang universal studio tu syok tu.....bagus2 ..info nanti leh digune pakai dijadikan bhn rujukan heheeheh...

fuh, mahal tol harge tiket...telan ayaq liuq aku tgk...tapi kalo dah minat, tu kire kepuasan tuh...

Ijau D. Koceng said...

tu hari sblm tour dates kluar, maiden kan dah bg warning kat organizer supaya jgn letak harga tiket mahal2

berteromber said...

aku punya next plan mmg cadang nak bawak anak2 gi universal studio...Thanks in advance beb...aku tunggu ko punya info..

Takper la..aku tak minat Eagles...tak banyak pun lagu dorang yang best...overated!!

Cromirama said...

perghh..dekat dua ribu.. memang kompom lagi ramai yang tengok maiden dr eagles..

Portdy said...

tulah eagles ni maybe overrated kot,


kau bayar ribu2 untuk tengok satu band yang dah tak cukup anggota original, band yang penah satu ketika dulu berpecah sikit punya lama sampailah Hell freezes over...

dan bayar dengan harga yang berpatutan untuk tengok satu band yang kekal dengan line up yang optimum siap ada 3 gitaris lagi, tak penah berpecah sepanjang karier.....

tapi ni eagles kalau tak masuk austrlia maybe ramai aussie yang pegi singapore this time kot...

Saudagar Mimpi ... said...

Pergh! Regenya. Tu belum Roger Waters buat konsert The Wall kat Singapore lagi tu...maunya lebih ribu riban.

dilaOHdila said...

salam dep...
dh lama aku x singgah sini. byk entry aku dh terlepas rupanya.
wah bila ko sebut Ustudio hati ku bgitu melonjak2 teringin nak gi sini. Tapi ntah bila erk.....tggu cukup budget lah. bila ko nak gi dep? aku nak tunggu koleksi gambar2 shuntek dari ang & midori erk.....