Friday, November 19, 2010

ruins of angkor



Amacam Raya Aji? Gerek?

Ni sesuatu yang jadi kat kawan aku hari rabu lepas

Kawan aku ni satu, non-muslim, so pagi raya aji tu, dia tengok pagi2 jiran dia dah keluarkan semua kerusi meja taruk kat luar, dah tu pun ingat jiran dia tu nak buat open house atau nak buat kenduri makan2 ke hapa ke, jadi dia pun terus gi rumah jiran dia ni dan salam start greeting setiap orang "selamat hari raya!!, "selamat hari raya!, lepas dia dah greet semua happy2

baru salah satu orang kat rumah tu cakap, rupanya jiran kawan aku seorang makcik ni baru meninggal dunia pagi raya.
Siak, kawan aku kejong kejap... tapi tak boleh salah pun, dia tak tahu news tu baru happen dan dorang memang jiran baik2 walau different races and religion, cuma coincidence.


Anyway, I enjoy these photos so much that I want to share some of them with you guys.
I hope to backpack to see Siem Reap,Cambodia especially Angkor and especially angkor wat, jungle temple, ta prohm, bayon temple n the near future.
All photos by my better half using S90.


THE good


THE Evil


I always thought its the other way around ( muaahahaha - ketawa jin ).




gajah nye entry magnificient eh










Did you see what I see?












lawa kan..dalam tempat ni..



7 comments:

Ijau D. Koceng said...

ah aku mmg teringin nak pi tmpt2 ruins mcm ni, mcm dlm game tomb raider la pulak...

angkor wat, piramid, machu pichu, great walls of china, stone henge, easter island, area 51, dll...

berteromber said...

beb...wife ko stewardess ker??

banyak gambo koleksi obersea...

Portdy said...

angkor watt ni yang Bon Jovi bikin VC "this aint a love song " tu eh?


stewardess? yum! yum!

WanBeruas said...

..cuba bayangkan time senja kita dok kat sini..perghh serammm...

Saudagar Mimpi ... said...

Kalau kat sekolah, pelajar form 5 belajar tajuk Kerajaan Angkor ni dalam bab 3.
Gerek seh kalau cikgu2 sejarah dapat melawat tmpt2 mcm ni...

deaf said...

nope, she's not a stewardess
ni dia punye passion.

nasib baik bukan peminat Maiden jugak, kang dia backpack untuk
Scream For Me Munchen ke, Scream For Me Saints Petersburg ke, Scream For Me Helsinki ke

Nangis aku dengar adventure dia haha

Takilala said...

wah...best best..gambar lining patung evil tu aku suka tgk. hehehe..