Wednesday, November 3, 2010

what a wonderful day.. aku terharu..

Kul 2 pagi - Internet konpem. Aku kat kerja tu jam.

Kul 7.30 pagi - Dalam train balik rumah Spore, aku nampak nyonya ni baca suratkabar percuma My Paper ( campuran Chinese dan English ) dan terkejut beruk aku, Iron Maiden photo in full colour and news pasal dorang nak datang. OMG! OMG!! Its all over the news and its a Chinese + English free paper.
Straits Time Life Section backpage pun ada.
Suratkabar Melayu Singapore hari ni je aku belum cek.
Tapi ni semua dah well-planned as a surprise gitu kot once Maiden management officially declare dates.

Kul 8 pagi sampai petang - henfon aku, tak berhenti2 dapat banyak sms, dan jugak phone calls dari kawan2 baik Singapore dan different places in Malaysia.
Ada kawan2 dah lama tak kontek, setahun dua tahun, dan semua hantar aku sms.

Aku terharu, aku mungkin tinggalkan kesan kat dorang waktu persahabatan atau sama kerja kita dulu, bila dorang ingat Iron Maiden, dorang ingat aku.
Its the greatest compliment untuk aku yang a nobody man on the street,
perasaan sama macam better half aku belikan aku " essential Iron Maiden " dulu, aku tanya how she knows aku takde cd ni?
Dia jawab " Because its just a compilation ".

To all you people thank you for the friendship and sorry I cannot help getting tickets on Monday. I am so sorry :-(

Skarang aku nak cakap sikit pasal Monday & Tuesday ni..



1. Aku tak tahu cammana Sistic going to proceed with the fan-club sale on Monday.
Kalo dapat , dapat, kalo tak dapat atau peningkan kepala...then kita tunggu Tuesday.

2. By Monday depan, peminat2 dari seluruh pelusuk dunia konpem akan beli tiket kalo dapat beli pakai fan-club password.
Ni konpem akan ada datang pasal dorang tengah discuss dalam forum fan-club Maiden pasal nak travel gi Singapore, dan jugak pro dan kontra Senayan Jakarta dan Bali.

3. Jugak ingat.. Dubai ( surprised!! ) dan Mumbai ( SURPISED!! SURPRISED!!!! ) takde date.
Kalo sapa fikir sebelum Singapore boleh slot satu date, korang tengok sendiri, 11hb Moscow , kalo ikut perbezaan waktu, tu jam mungkin dah 12hb sini. Terbang gi sini, rehat, mungkin possible tapi aku tak rasa.
Jadi peminat2 Arab tu dan peminat2 India...especially India, aku rasa mungkin budget flight gi Singapore. Desperate measures ni pasal memang mengejutkan Mumbai takde date.

4. Selasa Depan pulak.. Aku dapat akses Facebook, dan aku terkejut la tengok remaja2, ala...boys and girls belasan tahun, awal 20an... dorang punye happiness celebrate Maiden datang Singapore. So budak2 gini semua kerja part time...kerja McDonalds la apa la...dorang banyak duit ok. So dorang lagi internet savvy dari kita. Dan aku perasan...
lain2 bangsa... Cina, India dan of course constant defenders of the faith, orang Melayu. A good sign Maiden attract younger generation different ethnic groups in Singapore.

5. Ni memang event of a lifetime la kira. The best band in the world playing the greatest show on Earth berdekatan ngan kita semua.
Rata2, orang pergi bukan sorang... laki bini, bawak family, bawak boifren, bawak girlfren punye event.

6. Aku personally tahu satu orang akan ambik cuti selasa depan untuk beli tiket!!.
Bayangkan sampai ambik cuti nak beli tiket untuk bulan februari tahun depan.

7. This is going to be a UNITED NATIONS nye event. Bila aku pergi Deep Purple tu hari yang last few months back kat Singapore. Aku terkejut banyak families gitu. Its a great scene tau tengok two generations enjoying one of the greatest rock band ever.
Dan banyak expats, yang tak nampak local. Terutama komuniti India.
So ni event Iron Maiden akan tunjukkan manusia berbagai kaum, dari banyak negara, dari semua lapisan masyarakat... kaya dan miskin yang semua love Iron Maiden.

8. Akhir kata bak kata kawan aku tadi ..yang telepon aku cakap dia nak gi Sistic beli tiket bila dia dengar Maiden datang, aku cakap belum la, minggu depan, short circuit ah dia haha.
kawan aku - " AKU TAKUT TIKET SOLD OUT FIRST DAY "
aku - " APSAL LAK KO CAKAP GITU ? "
kawan aku - " PASAL JASON MIRAZ BOLEH SOLD OUT WITHIN 3 DAYS, NI IRON MAIDEN ".

Dan pengalaman kawan aku ni, dia terkejut beruk Jason Miraz boleh sold out dalam tiga hari, tapi tu jam ok, dia secure tikets kat KL nye show.
Aku harap dia dah kembali kepada jalan yang betul...aku harap pergi konsert Jason Miraz tu adalah tak diulang haha.

so, kita tengok cammana la next week.

10 comments:

A.I said...

aku pon suka iron. iron baju! (^_^)

Ijau D. Koceng said...

...dan mcm mana nasib2 kitorg kat m'sia especially yg duk pedalaman, rasa2nya dpt peluang beli tiket sblm sold-out x?

deaf-angel said...

ijau
its online. janji ada line internet. tak kesah kat mana.

☆ lieya latif ☆ said...

fuh....sampai amik cuti tu...tapi lebih better dari putih mate tiket sold out kan.....good luck bro! sonok korang yeak die hard fan iron maiden.....

berteromber said...

jangan line hari selasa jem dah ler...

matakucing said...

maiden menyatukan kita semua ha5..

eddie dewanaga said...

...iron what???





hehehe...!

Takilala said...

Deaf.. aku cuti selasa depan semata2 nak beli tiket ni..hehehehehe..

deaf said...

amboi dah dua dah orang aku tahu ambik leave haha

ala...ko kirim je sapa kerja shift tu jam kat rumah ke, sapa kerja dalam opis duk depan komputer belikan haha

dilaOHdila said...

wah MAiden nak datang ke? Kalau aku mmg sungguh tak lena tidur dibuatnya erk dep. Ticket hang dah beli lom...? jangan tidur dep. bersedia awai2 cuba dptkan tiket tu. aku leh tumpang joint bila ko uodate kat sini sok. (aku dah nampak ko senyum sampai ke telinga, wakakkakaka)