Thursday, February 24, 2011

first time - Melbourne( My Maiden Oz 2011 Backpack part 1 )

I hope to upload the photos and some brief comments on my backpack trip to Melbourne some time soon. But first a word from the sponsor huhu.

- Melbourne cantik giler. Lawa tempat dia.
- First Time naik ERL sendiri. OK aku tak sesat.
- First Time naik kapalterbang sendiri. Aku kena ketawa ngan aci kerja kat LCCT.
Aku takde boarding pass, tapi aku terus pergi beratur kat tempat nak gi clear immigresen. HAHAHA. Pasal selama ni, aku main ikut je belakang bini aku. Aku tak reti ni semua.
- First Time kat Melbourne.
- Aku nasib baik dapat tiket.. Hurray. Timakasey banyak2 kat satu taper old timer aku respek sangat.
- OOO.. dia tunjuk aku cammana dia tape...giler babi beb equipment dia. Siap jumpa geng dia satu kepala. Betul2 hardcore Maiden fans.
- Melbourne CANTIK GILER!. Dan jugak SEJUK GILER. Bayangkan aircon kat dalam bangunan airport, mall, Hisense Arena , tapi kat luar cuaca lagi sejuk. Dah la aku tido kat airport...oppsss
- Sampai je immigresen tanya " DI MANA ANDA TINGGAL NANTI?"
- aku jawab " errr... errr..... Saya kasi email address boleh? " hehehehe. Boleyyy... hehe.
- EVENT TSHIRT untuk Australia ADA!!. Lawa.... Eddie ngah pegang Oboe ke hapa tu, nak rembat Kangaroo yang jelmaan kacukan Eddie Final Frontier haha. Kangaroo Eddie pegang boomerang bentuk Kunci magik Final Frontier.
- Programme pun ada, bukan buku, folded postergramme. Lawa.
- Ooo I am so happy, aku buat sesuatu kat Melbourne nye Mainden show ni yang aku tak pernah buat kat mana2 dalam hidup aku haha. Nanti aku cerita.
- Aku dah cakap? Melbourne lawa... Dan free aku jalan2 satu bandar...cantik , berapa ratus gambo aku petik..
- Aku lapar nasik.... kurus la aku ni macam...takde nasik, anyway nak makan apa pun semua mahal, dah tu jalan kaki gi mana2...
- ooo lupa, setlist kena rombak, Talisman jadi 4th song... cara Bruce cakap macam nak pastikan dia boleh nyanyi ngan baik lagu ni. DAN memang best berbanding ngan Singapore nye Talisman yang aku cakap kat review aku minggu lepas, aku tengok Bruce susah siak nak nyanyi lagu ni kat Singapore.
- Nanti la cerita panjang. Insyallah panjang umur.


- Melbourne is so nice and pretty, and walking around the whole city taking photos free. Very good place to backpack...and there are lockers at the bus terminal once you arrived from airport, and its 24hrs lockers....now I know.
- There is an event tshirt for Australia. Eddie seems to swing an oboe on the Final Frontier Eddie which is now a kangaroo who is holding a boomering shaped like the Eddie cross key.
- There is tour programme in shaped of a poster. Nice.
- Maiden reshuffled the setlist....SPOILER ( talisman is now 4th song and Bruce is top form in every song really, He is better than ever in Maiden's history. )
- I am looking for rice. Hungry hungry hungry... hehe.
- It is so cold... I cannot stand it... I feel it my fingers...I feel it in my bones...hehe

k, dah tu je bye.

15 comments:

dilaOHdila said...

tahniah dep dpt menjejakkan di bumi melbourne. aku x sabar nak nengok koleksi melbourne hang dep. pe pun setiap perjalanan itu memberikan ruang utk kita menikmati bumi tuhan ini.....:-)

Ijau D. Koceng said...

"First Time naik kapalterbang sendiri. Aku kena ketawa ngan aci kerja kat LCCT.
Aku takde boarding pass, tapi aku terus pergi beratur kat tempat nak gi clear immigresen. HAHAHA
"

hehehe...

Abang Ben said...

tahniah bro... can't wait for the full review!

berteromber said...

"Aku takde boarding pass, tapi aku terus pergi beratur kat tempat nak gi clear immigresen"


sama la...ingat berlaku kat aku sorang jer...huhu...budak kampung...1st time naik kapalterbang...sesorang lak tu...ingat macam naik bas ekpres...hahaha..

☆ lieya latif ☆ said...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh......bestnyer!! cepat2 update gambar...sure cun2 punye nie.....bile laa nak dpt jejak kaki pi oberse nie...takpe, laa for the time being, layan cite ko dulu laa deaf hehehehehe.....

Faizal Rahman said...

Wah pegi lg konsert Maiden???

Aku akan ke Melbourne hujung bulan depan. Syoknya nak jalan2, ada nak recommend tempat best?

Faizal Rahman said...

Subscribe to comments.

::alifdalmim:: said...

berjalan sakan..jeles..jeles..hehe

cpt2 upload gmbar~

ROKATUA said...

Tak sabau tunggu review. Hehe

p/s - Talisman pon dah tukar ke no. 4 lepas 2 Minutes kat Bali.

peace of mind said...

abg deaf beli bj iron maiden saiz m leh....

Takilala said...

Whoahhh...Melbourne...cepat2 review....Maiden!...Maiden!

Faizal and Anna said...

Deaf, Good luck on ur backpacking trip. Mmg seorg Maiden followers yg tegar. Tp dah alang2 ke Melbourne jgn lupa plak band asal usul Aussie, ACDC. Checkout ACDC Lane di Melbourne. Rock on, bro!...

deaf-angel said...

thanks everyone

sorry, aku tak beli banyak merch, untuk famili aku sorang satu aje australian event tee, mr piece of mind

ladychi said...

i was there in hilsense arena too:) kamera tak lepas sedih ah but most important thing finally dpt tgk dorang:)
kt spore pun kita tk dpt jmpa la bro! aisey!

deaf said...

hi chi

memang apa nye giler Hisense show, security strict giler, tali pinggang pun dorang cek.

cerita la pengalaman ko lak