Tuesday, June 26, 2012

antologi - arah perjalanan



Got to get my dose of the latest Malay (heavy) rock music.
Antologi is from Singapore and this is their recently released cd called Arah Perjalanan.
I enjoy this cd (ripped to 320 kbps mp3 to be heard when walking and on public transport ). Its heavy and with enough mixture to entertain me on every song. I am not bored at all when listening thru the eight songs everytime.



Cammana pusing2 pun, ngan aku bertenggek kat porum iron maiden tengok foto2 peminat2 kat amerika snap, baca2 macam2 cerita dorang yang best2 pasal Maiden England tour ni yang nampaknye cam paling best giler,
aku mesti nak kena dengar lagu heavy rock melayu yang terbaru. Dan memang tak menghampakan la album2 band2 rock tempatan masakini. Nanti la satu2 aku cerita eh.

Antologi Arah Perjalanan. Harga 14 ketul. Packaging tip top. Photos and liriks semua.
Kalo korang nak dengar rock melayu yang heavy, melodic, menghiburkan, gitars, Ah ni la dia.
Cam biasa aku jarang sangat dengar siaran radio, so aku tak tahu lagu2 gerek macam kat cd ni dimainkan ke tak.



Lapan lagu.
Antomystica - Intro instrumental.

Arah Perjalanan - Start ngan bunyik tapak kasut.
Aku terutama sangat suka dengar heavy rock kalo ada 'time changes' kat lagu tu yang terperanjatkan aku.
Lagu ni 'time changes' dia kat tengah tu best. Aku suka.

Amuk Si Jebat - mula slow, lepas tu..... I like the lyrics. eg " nama mu jebat, akan tersemat ".
Tak Bisa Ku Terima - slow song, nice. Aku tak skip.

Mat Motor - bukan glorify mat rempit ok, ni ceritakan the good side of Mat Motor. Start ngan bunyik motor , chorus teringatkan aku kat chorus Manowar Hail And Kill tu, pakai sama choir kot. Ada part lagu ni a bit entersandman.
Antologi Trajedi Dunia - Makin dengar, makin aku rasa ni lagu best giler.

Terasing Sepi
- slow song, ada part awek yang nyanyi, surprise..., terus buat lagu ni jadi lagi sedap.
Dimensi Dementia - Instrumental yang ubah2. Progresif. Abiskan cd ni on a high note.


Nak dengar lagu melayu yang best2, tak semestinya kat radio dan kat majalah. Kena gi carik sendiri dan try sendiri. Selalunya yang buat sendiri, pandai pandai sendiri tu la yang paling gerekk.

9 comments:

Anonymous said...

Mcm mana nak dptkan cd ni bro..teringin aku nak dgr

Kaboi Tanduk said...

baru tadi baca kat majalah ROTTW pasal band ni..

berteromber said...

macam menarik...tapi tak jumpa kat mana2 la nak preview dengo...

dilabangiWORLD said...

BRO DEP,
CD CD kepunyaan dia mmg sukar utk dicari
dia pengumpul cd tegar (hehehhee)

** DEP
aku kat jepun makan magee sbb aku bukan peminat makanan jepun yang tegar
tapi adakala aku makan jugek

iaryylr said...

Tema grafik yang menarik!

deaf-angel said...

Aku beli kat Singapore wahai Anon.

gayour said...

wah! rasa mudah terpengaruh plak dengan lu punya ulasan. kena cari dan layan album ni. ye ke rock keras!

LOAD said...

Salam bros semua..kalau ada yg minat nak dapatkan album ANTOLOGI sila like page ANTOLOGI di facebook dan boleh tingalkan pesan di inbox ANTOLOGI insyaALLAH akan kami uruskan kalau ada yg minat nak dapatkan album ARAH PERJALANAN dari ANTOLOGI.. bro Deaf Angel thxs for the review n liking our music..ROCK.ONZZZ

deaf-angel said...

lion city rocks.