Wednesday, July 18, 2012

korma wak tanjong

It is sad that jon lord passed away. But thats life.

K, salah satu petanda bulan puasa nak datang dekat..
ialah kalo korang friday kat Singapore dan bila korang gi semayang jemaat kat mesjid2 Singapore, dan budak2
Madrasah Wak Tanjong ngah jual Kurma Amal Madrasah Wak Tanjong Al-Islamiah kat entrance.

Terutama kalo budak2 ni dorang panggil aku " Abang , beli bang ". Keyword " Abang " k.
Hah.... ni la taktik paling mudah nak orang beli barang kita.

Tapi kan tu hari nyonya ni satu kan kat bawah blok, dia tak kuat nak naik slope gitu, so dia panggil aku tolong support dia, dia teriak " uncle!! uncle!! ".
Nyonya ni buta ke. haha.







Cam tahun2 lepas, sekotak harga 11 ketul. OK la, dorang pun aku baca kat sokkabar melayu Singapore tengah nak kumpul berapa juta nak upgrade classrooms, makmal science labs etc. Semoga berjaya ngan lincah. Amin.


So Selamat menjalankan apa2 je la jenis ibadah dan perbuatan baik di bulan Ramadhan untuk semua. Semoga lagi baik dari tahun lepas.



Anyway kan, Wak Tanjong kan kaler dorang purple kan gitu, kira macam trademark dorang la...
Abis tu Arsenal this year away jersey pun Purple..

5 comments:

faizal abd fathi said...

away kaler apa??? HAHAHAHAHA

berteromber said...

kat malaysia petanda nak puasa bila bukak radio dah start iklan kurma yusof taiyob....

faizal....ada org kata Liverpool away macam star trek...heheh...

WanBeruas said...

..salah satu tanda Ramadhan dah dekat bilamana kedai makan banyak yg dah mula tutup...adusssss..

::alifdalmim:: said...

skrg kt msia plk kalau nk sebut Yusof taiyob kene bisik...ntah apa2..

Madrasah Wak Tanjong ni dkt mana?

dilabangiWORLD said...

Happy Ramadhan Dep
kat sini pun banyak jual kurma
kena beli yang dah biasa beli tu yang ada tangkai2 tu
menarik kotak purple kurma ni dep