Tuesday, July 31, 2012

barang2 aku tengah damned

Ni antara benda2 aku tengah damned. Dan jugak masalah2 terbabit.

1) Led Zeppelin boxset mini lp yang original 1000 bijik je dari Jepun ( yang dah sold out jenis SHCD ke hapa ntah, benda ni actually keluar dua tiga tahun lepas, tapi memang forget it la harga shmcd jepun ), lepas tu Rhino Label ambik kotak dan packaging asli dari Jepun lepas tu cetak cd je sendiri. Cd biasa. ( Kira masih ori ).

Masalah nye, Yang buat tak best nye, mini lp gini jenis classic rock popular ni pirates China pandai tiru. Sebijik giler. Susah nak differentiate.
Kalo band rock 70an lain yang keluar boxset mini lp sebijik cam original tu kita susah nak beza tapi Led Zep nye untuk yang versi ni senang kantoi.
- kulit depan Led Zep III, betul2 roda tu boleh berpusing kat kadbod cover mini lp original.
- Led Zep Physical Grafiti betul2 sarung jacket tu boleh tanggal ada lobang2 jendela. Sebijik original vinyl.

Cute giler kan mini lp serupa lp original dalam setiap detail dan malahan warna shading dia tapi kecik anaje.

Ni dua yang kantoi kan tiruan ngan original. Selain tu memang kita takkan tahu kecuali kalo ada dua2 bleh bezakan pakai mata.

So? Forget it. Kecuali kalo betul2 konfem jumpa yang Rhino tu betul2. So kalo sapa boleh tahu please bilang.


2) Steve Harris British Lion. Rahsia paling besar, orang semua tak tahu, aku tak terkejut kalo Iron Maiden nye members pun tak tahu sebelum ni.
So adakah ni Steve Harris nak standby Iron Maiden akan berpecah dia dah ada band baru?
Atau saje je dia tak mau idea dia lupus gitu je?
Fikir positif, ngan buat album2 solo ni semua, seni dorang tak kena block, dan Maiden boleh aktif dan continue create new music lagi dan lagi untuk lagi lama walau makin jarangggg jarannng..
Aku rasa ni rock progressif 70an. Mau keyboards Angel And The Gambler nye style. Tapi lineup ni takde fix keyboardist, yang seken gitar kot main keyboard jugak.



3) Space Truckin akhirnye versi Maiden rakam bila tu? zaman Amolad, akhirnye keluar jugak.



Serios ni lagu, ngan Angel Of Death ( Thin Lizzy nye k, bukan Slayer nye ), tush etc semua peminat2 Maiden tunggu2 cam buah tak jatuh, ingat keluar Bside ke hapa ke, tapi sampai skarang kena terperuk. Siap ngan Metallica bawak When A Blind Man Cries etc etc tapi yang Glenn Hughes main balik Highway Star tu pun k kot.

Harap2 ni magazine dorang sempat update Jon Lord mati. Jon Lord, everytime aku tengok Deep Purple, aku akan diri kawasan penonoton sebelahan ( kecuali last duduk jauh siol ) tempat gitaris. Pasal double untung (triple untung cui Ian Paice pun senang angle dia ), gitaris ngan belakang ada riser letak hammond/organ whatever player.
Tapi tak sama la Don Airey ngan Jon Lord, takkan sama. Don Airey paling best Rasa Sayang dia haha. Jon Lord, original dan creator dan sound heavy nak mampos.


4) Dates 2013.
Ok, dari berapa bulan lepas, aku rasa awal tahun ni, rumours paling kuat ialah Rock In Rio punye festival yang besar kat Brazil tu, promoter ni memang umumkan dia nak Maiden. Dia cuma umum rasmi dia nak Maiden headline Rock In Rio akan datang.
Jadi, pasal memang dah umumkan, jadi peminat2 pegang cakap la mungkin ia akan jadi kenyataan.
Masalah nye, dan ni masalah bagi kita kat South East Asia ni, Rock In Rio akan datang ialah September 2013.
Bulan 9, jadi Maiden sejak pakai kapalterbang sendiri dorang datang Asia/Australia/South and Central America ialah bulan 2, atau bulan 3.
Jadi ngan masalah ekonomi dunia, ngan masalah Astreus nye airline tu dah bungkus ( jadi susah la Maiden nak kena carik syarikat lain buat deal harga murah dan nak modify kapalterbang lagik dari syarikat lain ), ngan banyak tanda tanya, tu ah nampak cam serabut sikit bila Maiden akan datang, dan adakah nak datang.

Kalo ikut logik, kata konfem dorang dapat Rock In Rio bulan 9 tahun depan, jadi tu jam pakaliao dorang buat Asia/Australia tour semua pakai Ed Force One ngan masukkan South Amerika sekali.
Jadi mungkin bukan bulan 2 atau 3 tapi 9.

Aku rasa la , promoter2 kat rantau ni dah belakang tirai dah deal la kot ngan Maiden, kalo kata bulan 2 atau bulan 3 dorang datang Asia/Australia lagipun Jepun mesti dorang nak gi dah lepas tsunami tu hari. Maiden selalu 6 atau 5 bulan in advance dah bilang jadi peminat2 dah boleh at least ready duit nak kasi dorang lagi kaya raya lagik.
Harap2 diumumkan cepat. Dan kalo tak datang, cepat2 bilang. Senang sikit tak yah nak tunggu2.

Apa yang buat confident, dalam masalah dunia, masalah ekonomi dan dalaman Amerika, ngan muzik Iron Maiden ni kira cam samada ko suka atau tak suka, radio tak mainkan,
Maiden apa aku tahu is doing good business untuk Maiden England ni kat Amerika sekarang, jadi mesti dorang konfiden nak bawak satu dunia ngan segala datok nenek nye equipment, walau aku rasa mesti takan dapat Eddie belakang tu, Amerika skarang ni dapat dua skaligus, cuma Eddie jalan2 atas stage tu ada kejong sikit la pada aku.

Paling lawak, aku kagum ngan fotoshop teknologi, lawa giler Ed Force One untuk 2013 Maiden England World Tour yang peminat design. Warna putih. Cantik.

5) Dio nye singles boxset. Serious berbual.... kotak luar dia, yang pakai Dream Evil kat jendela tu dah buat aku stim tengok.

8 comments:

Adi Herman said...

Perghh boxset Led Zep tu....haha seriously aku x mampu beli,cuma dpt tgk org review (mcm lu bro) haha

Adi Herman said...
This comment has been removed by the author.
berteromber said...

pergh...aku boxset tu kalau dapat made in china pun dah happy...heheh...

PC kOKak said...

mini lp memang gerek beb. klu dapat lp+mini lp lagi gerek... mmm..

dilabangiWORLD said...

KALAU DAH MINAT apa pun mesti nak dapat gak kan dep, jangan putus asa cari lagi. Made in thailand x dak ka?

Kaboi Tanduk said...

menarik jugak boxset Led Zep tu, memang btol2 nak preserve artwork dengan function asal LP dia..

kawan saya ada beli boxset Led Zep version tahun 1993 punya, tapi version LP replica ni nampak lagi best..

Anonymous said...

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your deaf-angel.blogspot.com website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself -
http://autopilot-traffic-software.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://autopilot-traffic-software.com

Take care - your friend George

Anonymous said...

Hello! Would you mind if I share your blog with my zynga group?
There's a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

Stop by my webpage: wiki-acces-public.infini.fr