Monday, March 18, 2013

empty ride - kadang2 kosong...

Kadang2 kita naik pengangkutan awam memang cam sardin...
tapi kadang2 kosong,so memang best...
nak terbongkang ke, nak conquer semua seat ke, lantak la...Jangan kasi bus captain marah dah..

Time 0130hrs, 1.30AM. Nightrider...in Singapore.
A cheap way to travel around in the dead of night.






untuk yang tak tahu, hujung minggu malam Sabtu, malam Minggu, ada bas malam k sampai besok pagi...so...nak jimat kalo korang masih nak kena travel sana sini malam2, naik la bas gini...



Time 0630hrs, 6.30AM.. Rapid LRT... in Kuala Lumpur, Malaysia.








It depends on how you look at things in life...
simple pleasures can be found anywhere.
,
,
,
even when taking public transport anywhere and especially finding them empty.

8 comments:

Ijau D. Koceng said...

teringat aku waktu lps tgk konsert maiden dulu, pkl 4 pagi dah naik tren pi changi airport... separuh perjalanan mmg forever alone hahaha

faizal abd fathi said...

perkhidmatan bas di Singapore 24jam ke??

berteromber said...

Teringat berbelas tahun yg lalu...hampir setiap minggu naik bas express dari jb..sampai puduraya pukul 4 pagi...tercongok sesorang tunggu bas pertama pukul 6 pagi nak balik ampang...

Rafi said...

tu yang kadang2 aku pun sekali sekala terlibat jugak time cam gini.btw,kalo dtg kl roger2 lah bro..kena timing boleh gak mengeteh..

Adi Herman said...

Teringat masa dok KL dulu kalo balik rumah cousin ke Sentuk naik LRT Star pkl 10 mlm, last train...memang sunyi giler....seram gak ooo....teringat pulak filem seram Midnight Meat Train hehe....

iaryylr said...

dah lama tak naik bas, dulu kalau pergi gig kat perak, penang, kl... memang naik bas, pergi kerja pun naik bas, tapi dah tua x larat lagi lah...

dilabangiWORLD said...

dep, hi hi hi
lau naik kenderaan malam memang cool
tak dek munyik bising khen
leh lena dibuatnya.
wei bila ang nak buat entry makan makan lak ni

lieyalatif said...

kosong sebab malam....kalo siang ramai gak kan....mcm kat putrajaya ni la...malam mmg lengang abis...kalo siang mak oiiii dgn pekerja indonnye, pekerja gomennye..sesak napas tgk heeheheh

ckp pasal bas, dah lame gile tak naik bas...last dulu zaman 2000 mase kat pudu ulang alik johor kl...almaklum le study uitm nun...