Saturday, March 23, 2013

Wings at Istana Budaya KL 2013

ku kejar engkau disana, ku lambai wajah serupa..
selalu aku terbayang..., selalu aku terkenang..

biarpun telah berlalu, wajah usia berbeza...
namun tak pernah dihati..., sesaat aku terlupa.. 

CHEWAHH!!! Masih ingat lirik sey...


Aku sms Zan, (pasal rumours 80% setlist lagu jarang main atau mungkin tak pernah main,) so,  aku bilang Zan, kalau Wings bawak lagu Suara Kita ni, aku nangis kot haha. Seriously korang, Bazooka Penaka nye cd is stupendous dari mula lagu pertama sampai kalo dapat melahap burger alangkah indahnya last song...

ok untuk yang tak tahu, pasal aku pun baru tahu lepas tengok blog Zan, Wings hujung bulan April depan akan main empat malam kat Istana Budaya ngan konsep rockestra rasanya.
Yang menarik perhatian aku ialah
- aku tak pernah pegi tempat ni pun, tapi aku dah cek, ada LRT Titiwangsa tapi nak kena menapak jugak la kot 20minit gitu alahai.
- Tempat gini ada dresscode, tapi aku dah cek, anything with collar is ok, and only torn jeans is out, ok fine, not a big issue.
- aku bimbang kalau malam tu ada ramai2 Superfriends join in onstage, with all due respect, aku datang nak tengok Wings, bukan nak tengok orang lain..., tapi errrrr aku dah tercek, I believe its going to be mostly purely Wings with orchestra backing, I hope so.
- Paling problem aku dah cek, siak empat2 show dates aku kena kerja... kena ambik cuti la ni macam, tapi semangat Wings nye full show nye pasal dan 1st untuk 2013, tiket aku dah gi beli, I love Wings, always have been since their first cassette tape Bellengus.. came out in the shops even before the radio stations start to play their songs...I guess I always will.





But first, KEMBARA reunion this Saturday at the Esplanade... Its going to be a freaking king of awesomeness show.
ada yang panggil Ringgit, ada yang panggil Dolar, ada yang panggil Baht, ada yang panggil Rupiah, ini semua duit...buat orang belit...
DUIT! DUIT!!! dimana kau duit?? 
DUIT!! DUIT!!!

ooo mesti ribut audience backing vocals DUIT DUIT! tu hahaha.

12 comments:

alzawawi mukhtar said...

uiii...best nie....

alzawawi mukhtar said...

Kirim salam kat abang M.Nasir....

Adi Herman said...

kembara dgn wings, 2 legendary bands ni...beruntung la dpt tgk diorang live

Biezzto said...

Deaf, ko ke tu? Haha, lari topic. Ni aku, Biez. As ingat :D

deaf said...

HOI!!
Biezzto!!!!

Hidup lagi ko haha!

Hoi apa contact email ke blog ke?

Biezzto said...

Haha,.. Kureng ko! Aku hidup, gedebab lagi, hahaaa...
Blog ada tp sejak aku keje apa yg aku keje skang, aku mmg takde masa Lansung! Pastu nak bukak blk dah ingat password. Hahhaaaa~

Ko email aku: othman_juliana@yahoo.com

Kite cite panjang,... Aku dok tertanya2 ni, ko ke yg jd artis~ ecece,... Syahdu aku ko ingat aku lagi (tgh atas bahu, mata pandang atas,..)

Deaf said...

Tengkorak ko artis hahah

berteromber said...

cam biasa...tunggu ko review jek..

lieyalatif said...

Wohooo syok ni...xpe laa sesekali korban cuti kan yg penting puas ati artis pojaaaannn live depan mata....enjoy babe!

Rafi said...

Kembara reunion yg best tu

cLinaku said...

bestnyer...
nk ikut!

Biezzto said...

Mmg aku tgh cari tengkorak aku, lemah byk sgt dah!
Woit, cepat email sket... Aku tgh cuti ni (smbl keje tetap bykkkkkkkk,..) choiiiiii~