Monday, November 4, 2013

RTM dan selamat menyambut maal hijrah yang ke 14** (aku tak tahu!!!)

Tadi tengok RTM cenel tiga, siaran langsung dari Masjid TV (masjid tv tu kalau korang tak tahu, ialah Masjid Negara KL), pasal selalu masuk tv, so kalau tak tahu nama, especially kalau korang perasan la untuk budak2, panggil je tu masjid TV.

So bersila depan tv, angkat tangan masa imam kat masjid tv baca doa akhir tahun doa awal tahun.
Aku doakan love ones aku semua. Aku harap Allah akan sentiasa sama ngan dorang, masa hidup dan mati, kedua2 di dunia dan akhirat. Harap Allah terperasan aku ada join in angkat tangan masa doa tadi ngan penuh disiplin, cehhhhhh. Seriously.

Anyway, Nak baca sendiri, ke laut. HAHAHA.
Boleh ke aku angkat tangan doa depan tv, pakai tshirt Iron Maiden? boleh laaa!!!!

Not exactly latest technology,
tapi baik kat Singapore atau kat Malaysia, kita takde SCV, MIO TV, ASTRO, dan apa2 je la cable tv untuk dua2 Negara, . Tengok je la cenel Per tu semua.

Bola? tu internet tu ok la boleh tengok streaming...cuma tak cantik la gambo, dan iklan banyak pop-up. Walaupun aku boring dengar ayat "muka player tak Nampak la!!!", ye la jalan2 gi kedai, Harvey Norman Nye tv section demonstration perlawanan bola pakai pakai HD tv, clear dan cantik giler gambo dan la tv screen kat kedai semua jenis berpuluhpuluhpuluh2 inci punya, mana boleh celen ngan tengok bola pakai saluran streaming percuma kat internet tu pakai laptop.


Tapi RTM jugak aku teringat bila nak baca doa awal dan akhir tahun.

So, Selamat menyambut tahun baru Islam.
Selamat Menyambut Maal Hijrah 1435.




p.s  - Sebelum aku type ni aku google dulu hijrah tahun berapa ni.

Well.......I is fuckin pathetic.

7 comments:

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Sama macam aku. Tak sempat pergi surau depan TVla sama-sama baca doa. Tapi alhamdulillah tadi sempat kat surau pakai baju melayu.

HAPPY NEW YEAR HIJRAH JUGAK BRO

berteromber said...

aku tak sempat doa pun...masuk tahun baru pun kat dalam kereta....ada org kata doa tahun baru tu bidaah...apa2 pun moga yang terbaik untuk kita dan keluarga...

Iaryylr yylriar said...

Salam Maal Hijrah :)

PC kOKak™ said...

Salam Maal Hijrah semua blogger2 rockers hahaha

terima kasih bro, entri ni buat aku bangga kerja kat RTM... hahaha

Rafi said...

Sama lah bro..doa ikut kat tv je..salam maal hijrah bro deaf.moga kita semua dapat manfaat dah keberkatan..

faizal abd fathi said...

steady

WanBeruas said...

Kita sama sama Muslim yang rugged bro..apa ada hal...:0)