Thursday, October 31, 2013

foto dan artikel kumpulan Rockers kat sokkabar melayu Singapore hari ini..

Suratkhabar Melayu Singapore hari ni lagi satu cerita pompuan melayu kena tembak kat kepala.
Tu hari kat KL kan, ni lak kat Hawaii, ngan suami sendiri. Sedih baca.

So aku belek2 kat dalam, wahhhhh BESAR-BESARAN Rockers nye artikel.

Ni foto dia....Sukaaaaaaaaaa sangat. Love the article, and the heading...cam gini la best baca sokkabar melayu...
Ni artikel certia la pasal kepopularian mereka di Malaysia sampai masa kini.. dan line-up terbaru. Dan what happen to one of the missing link.
Cerita pasal tak main orang kawen bawah blok or something like that haha...good one.



Rockers & Rusty Blade were (and still are) the flagships of Malay-language  Heavy Metal in Singapore especially back in the mid to late 80s. Till now they remain popular among rock music fans in the Malay-language speaking world.




nasik tambah ok, aku nak borak...

Cerita sikit, kalau aku belum pernah cerita aku cerita ok, jarang dapat borak pasal kumpulan Rockers ni. Last tengok dorang bila? Dah lama siot.....Yang show  masa lagu Kekejaman nye solo tu anak sapa ah yang naik atas stage solo? haha..

ok , cerita dia, Masa selepas kumpulan Loudness main kat pulau Sentosa Singapura zaman Mike Vescera dulu, Arwah Adnan Maswan intervew rock bands Singapore gitu la pasal pandangan mereka tentang show Loudness ni. Kan tu jam radio melayu Singapore ada rancangan Pop Rock. Best show ever la kat radio.
So semua cam puji puji gitu, so bila part Joe Rockers, I think dia jawab ngan serious, kalau band Melayu pun ada equipment dan sound system cam Loudness, band melayu pun as good or even better in a live environment.

I think that was one of the times when myself, then still budak selenger was very impressed ngan Joe Rockers nye opinion. 

Bila tengok Rusty Blade is like woooooo.....best..
tapi
Bila tengok Rockers is like belum start, dah degup degup degup....

Nanti ada chance aku nak tengok ni dua bands main lagi..been so long.

8 comments:

Ijau D. Koceng said...

the rockers = shawn michaels + marty jannetty

hehehehehe...

Rafi said...

Rockers memang legend woo..vokal pecah anak tekak memang trademark diorang,memang kena ngan stail muzik..kekejaman,harakah,zaleiha..3 lagu ni sampai sekarang suka dengar

Silverian said...

Konsert Rockers & SYJ @ Sofea pada 3.11.2013 di Dewan Chin Woo, KL.

WanBeruas said...

Izad rasanya dia keluar lepas 1st album Rusty Blades...

berteromber said...

Man Karen join Rockers balik eh?...best...best...

Lama tak nampak Izad Rusty Blades...

deaf said...

Silverian, I hope this Sunday's show is a big success.
Singapore's malay newspaper is predicting a 3000 crowd.

Its news in Singapore although its a KL event as Rockers is playing.

faizal abd fathi said...

kalau ada aziz..dah classic line up nih...

sayang tak dapat pergi chin woo... tak ada rezeki

gayour said...

zaileha!