Wednesday, March 25, 2009

aku beli buku pasal ' Date '

uolls,
aku pernah nampak buku pasal kurma ni kat kedai Hj Hashim tapi aku tak beli, then bila aku teringat nak beli kat Larkin or KL, kedai2 aku gi takde lak.
tadi aku singgah kotaraya so kat kedai jual buku2 kat tingkat dua ada. ( anyway Kotaraya nye tempat makan tingkat atas sekali dah renovate, lawa ).

(click photos to enlarge )
Berubat Dengan Buah Tamar


Dah usia aku meningkat, I think useful ler, kalo sekali2 baca2 buku2 gini.


dia punye belakang.


some of dia punye content.

aku suka buku ni pasal tulisan dia mudah nak paham, dan ada ceta pasal firaun etc.
maybe korang should cek it out kalo jumpa kat kedai.

7 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

fuhh nasib baik aku x tertipu dengan tajuk entry. ahaha

gajin ko baca buku yek. buah tamar nih rupanya ade macam2 jenis kan? Yg kaler merah slalu org jual kat kedai tu besh.

dilaOHdila said...

salam dep....
Bagus buku ni. Mesti ada khasiat yang sebenar. Nak cari jugak lah.

** Dep
shoot malam belum lagi
sebabnya banyak masa duk umah, tunggu nweek
aku nak gi PD ada training kat TG TUAN. Kalau jadi aku amik 70-300 nanti ku try buat erk

berteromber said...

deaf...harga makanan kat kebayan kotaraya tu dah sama cantik dah ngan rupa kedainya...harga pun ikut upgrade..aku hampir tiap2 hari lunch kat situ..x der pilihan...CitySquare lagi giler cekik darah...

eddie dewanaga said...

dah lama betul gua tak jejak kotaraya tu...

bagus buku pasal 'dates' ni, byk betul khasiat dia yg kita terlepas pandang...

matakucing said...

kalau kotaraya aku slalu lepak kat kedai bundle Buntil tu..saja tengok2 aje..ngan kedai kaset aunt india tu..tp dah lama aku tak turun KL. Wah bagus buku tu. Thanks for sharing.

deaf_angel said...

kotaraya nye kedai tu satu jualan nasik ayam penyek. errrr tu la pertama dan terakhir aku cuba. ntah hapa hapa.

mata-kucing ni kotaraya jb nye heheh.
kotaraya kl , tingkat dua kedai cd tu ok jugak.

MindHeartBodySoul said...

eh, aku nampak content buku tuh, kenapa Fir'aun memilih batang kurma utk salib tukang sihir...
Misteri betul, sebab apa ya?
Kasi la tau kat sini...

Ko ni ilmiah jugak yer...
Ilmu mencakupi pelbagai bidang
Dari Maiden, ilmu kemanusiaan, pemakanan & masa lampau...