Friday, March 27, 2009

koleksi Loudness kawan aku / santiago 09

baik Malaysia atau Singapore, dari awal 80an sampai nari, majoriti peminat rok melayu mesti tahu Loudness. Tapi susah nak dapat info,audio dan video Loudness pasal dorang kan Jepun.
Aku ada dua kawan lama yang aku tahu minat Loudness.
Koleksi dorang meriah dan memang true fans. Kalo Akira Takasaki tahu ada fans gini, konpem besok Loudness datang walau 20 tahun dulu dorang datang aku tak pegi.
Tu hari aku gi rumah one of my fren ni, ni sebagian koleksi giler Loudness dia aku sempat snap. Enjoy!!!

( CLICK ALL PHOTOS TO ENLARGE )


Best kan??



lagik.. best kan?



ni dari tahun berapa ntah tapi early days Loudness jugak.. Aku pun tak tahu apa nama boxset ni tapi one of the first and very rare. ni tak ramai kot pernah nampak benda ni... ni memang rare giler. Lawa eh.
dan tengok kat deretan blakang tu..ada lagik..



ni memang dah tahap tak boleh accept, siap ada koleksi mini-cd. ni pun aku rasa tak yah cakap tapi aku cakap lagi sekali - ni rare nye benda siak. Boleh nengok perbandingan saiz yang merah kat kiri tu ngan normal cd kat belah atas tu.



it was a bit rushing jadi aku tak sempat nak godey2 koleksi dia banyak2...tapi koleksi dvd dia pun...marvellous. semua pun ada haha. sebahagian dari nye cuba nengok kat deretan belakang tu..lupa nak cakap, koleksi ni smua ori.

so gambo atas tu jugak ialah sebagian buku2 photobook , tour book dan apa book aku pun tak tahu cakap jepun. Tapi...gambo2 lawa... macam Ross Halfin nye Maiden photobook jugak huhu.



hah, ni lak thunder in the east nye photo book ke story book.. dahsyat wooo. Rare giler lagik. aku rasa ni post yang banyak sekali perkataan rare haha.



contoh betapa best photobooks jepun, ni stage by stage gambar pembikinan pentas Loudness.



Loudness loudness jugak, tapi rok melayu tak dilupakan...Excellent condition kaset Aces' Hidup. Also, korang nengok deret belakang tu...


Ni baru satu kawan aku nye koleksi, lagi satu belum lagik, ni lagi satu ni dia taruk semua kat dalam satu binder besar giler warna hitam huhuhu..Aku dulu pernah pinjam dari dia early 2000s gitu, bayangkan waktu tu internet belum popular sangat dan koleksi dia dah ribut, macammana dia dapat aku pun tak tahu tu jam...
aku masih ingat, takut siak aku bawak balik koleksi dia naik bas, berat giler, aku siap peluk, takut tertinggal dalam bas huhu.



nasik tambah..
60,000 kat Santiago Chile last week.
Gambo2 peminat kat sana..
(click all photos to enlarge)


tak tahu ni dua klips ok ke tak kalo korang klik
http://static.ironmaiden.com/clips/Rod9.mov
http://static.ironmaiden.com/clips/Rod1.mov
****
ni dia radio broadcast untuk show.. an excellent live recording.
http://www.gigasize.com/get.php?d=zkdbqbt3r8d
Enjoy

8 comments:

Takilala said...

perghh... best..best.. aku suka tgk. koleksi "raudonasu" yg rare. tak pernah aku tgk selama ni.

matakucing said...

ni kuno ni...very the veryy rare.. mmg salute ar.. tu jam tak de internet.. fuhhh..main hantar surat/catalog ker

eddie dewanaga said...

boxset loudness early days tu nampak mcm priceless, silap2 ada yg sanggup offer ribu2 tu kalau masuk e-bay!

berteromber said...

pergh...ni baru tr00..
speechless gua...

:: Cikgu Wiween :: said...

mak aih giler banyak koleksi Loudness kawan engko nih bro! Apa kata kasik aku sikit. gagaga

MindHeartBodySoul said...

Japanese metal band...awesome (hehehe..)
Aku tak bleh lupa tahun 1995 abang angkat aku (sifu music aku)dubbing kaset Loudness post dari Kuantan ke UPM Serdang...
Jaman tu CD mana exposed sana-sini lagi usage dia, komputer org pakai floppy disk lagik...
Aku pasang kat Ground floor dari bilik aku bergegar satu blok Kolej Kediaman Mohd Rashid masa tuh...
Bingit weiyh... tapi masa tuh aku boleh layan lagik... member sebelah bilik aku siap banging2 ... wella... teringat zaman muda2 dulu... layanlah aku kengkadang ada lagu yg ala2 Led Zeppelin.

i.dont.care said...

bro..wa da link lu..bole link ke wa?tagboard lu ada siket prob ah wa tak bole tulis pape!tanx

Maan Rosewood

hf said...

..memang best kawan kau ni..

aku nak beli sume original oversea dulu..

pikir2 5-6 kali..

last2,
beli tape & dapatkan poster nya..

jadilah..

tapi kawan kau ni memang POWER !!!!!!!