Wednesday, August 12, 2009

mesjid tv - the return


Click all photos to enlarge


hello all, amacam?
I ran some errands at mesjid tv the other day, cant resist the 'ross halfin setengah masak' photo opportunities, so out goes my handphone and I went around to snap some photos. Nokia rules.

So ini dia foto2 tahun 2009 pakai henpon untuk masjid negara kl.





aku always suka nengok pillars dalam tu..







It was late morning so you have many visitors and tourists around.



lawa lak coat yang pelancong2 ni kena pakai masa masuk bangunan mesjid. Macam Star Wars pun ada.








aku suka angle gini, kalo aku tahu ambik lagi betul dan mungkin ada kamera lagi best, mungkin better results.





Untuk korang yang gunakan pengangkutan awam/jalan kaki macam aku - naik bas, naik lrt nye orang..
a nice walk can be enjoyed to and fro masjid negara from masjid jamek's area passing by dataran merdeka.
jadi tu hari aku nengok ler persiapan hari merdeka ngan the buildings ada dah taruk bendera, ada ngah pasang.





hope all of you enjoyed the henpon photos huhu.

15 comments:

Takilala said...

huhu..lawa gambar. aku enjoy tgk. mcm angle yg ko ckp suka ambik tu kan, kalau guna kamera + lens wide angle mmg dia punya output lg cun wooo.

matakucing said...

hehe seret cuti kasi round2 kl eh haha..nice pict mate

deaf_angel said...

takilala, ah ah.
aku suka tengok orang ambik gambo angle pelik2

catseyes, wa ada hal sikit kat mesjid tv tu hari huhu..exercise beb jalan sampai TAR

Joe said...

yela. macam filem starwars la pulak. cantik gambar2 ko ni bro!

sis_nita said...

ko turun KL eh.. naperr tak bagitau. aku ni terer bab2 jadikk pemandu pelancong tau.. huhu!

Abang Ben said...

lawa lu amik gambar bro

Ijau D. Koceng said...

aku pnh pi msjd negara ni skali je thn 1994... semayang jumaat, kat saf line blkg aku time tu ada dr. m (pm beb!) humble nya dia duk sorg2 mcm org biasa

J said...

dulu gua selalu berjumaat kat sini..pilih kedudukan yg best..betul2 depan kamera TV..huh..mmg kuar TV ah muka gua..hehehe.

Masjid negara pon jd pusat perlancongan? gua ingat masjid putrajaya jek.

eddie dewanaga said...

tourist yg pakai jubah siap ada hood tu... memang mcm Star Wars... tapi jika kaler dia itam... dah mcm grim reaper kasik je pegang mic. stand satu...


nice set of photos mr. deaf halfin.
keep it up...

berteromber said...

lama dah tak pegi masjid negara ni...antara tempat wajib dilawati kalau naik KL taun2 80an dulu..haha

SkiD said...

emm...lama tak gi Masjid Negara. Walau pun tak jauh mana..Teringat bulan Ramadhan tahun lepas. Jumaat Masjid Tour. Tunaikan Solat Jumaat setiap minggu di masjid lain2. Masjid negara termasuk dlm listing. Tahun ni ingat nak buat lagi...Insyaallah!!

Portdy said...

cantik photos ni...

deaf ni banyak idea...

walaupun tempat tu kita pernah pegi tapi dalam gambar ni macam lain le gitu...

l0veyd0veyd00 said...

aku xpernah langsung gi masjid negara walaupun dulu aku lalu dpn masjid tu tiap2 hari.. masjid shah alam pun aku xpernah pergi wpun dah duduk sini 6 thn.. oh~~~ T_T

MindHeartBodySoul said...

ekekekek...
foreigners tuh mcam pakai jubah nak graduate jer...

Aku lama tak pi sini.

ada makam Tun Razak, Tun Hussin Onn, Tun sapa lagilah kat Masjid negara nih...

rockmetaller said...

sedap mate nengok nye brader...syabas..hhee..