Saturday, August 15, 2009

terlajak perahu boleh gostan..

(Warning! - Photo heavy post, dan bahasa kurang elok penuh emosi huhuu ).

Snap foto lagi satu surat cinta aku dapat 1993 dulu, dan suasana waktu tu yang penuh kehampaan.

( Click all photos to enlarge, macam biasa )

Check out the last line tu... huhu.



tu jam aku fan club maiden yang dapat magazine nye huhu, ( tu jam internet takde eh boys and girls , smua pakai surat dan tunggu berbulan2 haha ).

so dapatlah jemputan undi untuk nengok Bruce nye last konsert ngan Maiden, Macam la aku ni duk kat England ahha. Aku ada lagi satu surat yang STOP PRESS untuk bilang Bruce keluar Maiden, dah hilang kot.


Untuk peminat Iron Maiden seluruh dunia, masakini adalah saat2 indah, manis belaka. Everything is heavenly as far as the Iron Maiden World is concern, and now they are taking a deserved break especially as they are old men now haha..
Ia akan bertambah manis kalo untuk next tour Maiden conquer the last known civilisation yang dorang belum pernah datang lagik- South East Asia.
TAPI tahun 1993 dulu was so different.


Ni aku ambik dari berapa majalah k, zaman tu was painful...



bayangkan sekarang betapa meriah bila dorang dah sama2 balik sejak 1999..



padahal dulu cakap cam gini haha



nak ketawa pun ada kalo ingat balik zaman tu



This is the best one tu jam haha.



Steve Harris cakap ' good riddance ' hahaha.



Ni pun lawak si Nicko , giler ah time tu...


Kesian Bruce kena maki2...tapi ni jawab tu jam...and he keep on saying about how good Operation Mindcrime album is. Dan untuk sapa tak pernah dengar album Operation Mindcrime, give it a listen, start sampai abis as it is a concept, superb.




Ni atas magazines snaps semua aku ambik dari ni dua majalah



Aku was going thru those old fan club magazines, dan aku suka gambo ni, korang click to enlarge
" WOT!!?? NO BRUCE?? " hehe best




But now all is alrite... haha.

12 comments:

SkiD said...

biasa la tu carik2 bulu ayam...lama2 ada yg kena tahi...hehehe...eh apa punya perumpamaan ni...hentam apa2 je la...

eddie dewanaga said...

masa awie blah wings pun, mcm2 eddie bilang pasal dia...

bila awie rejoin, bruce dan ada bonus lagi... adrian smith pun rejoin their old gangs...

kira mcm sirih pulang ke gagang jugak laa...

Takilala said...

huhuhu..best baca. thanx for sharing.

Portdy said...

tu lah yg mencantikkan lagi sejarah band2 legend...ni

mana yg dapat survive the test of time, akan bertahan...

best wo ada bahan bukti cam ni...

Ijau D. Koceng said...

beb, awat pic semua format *.bmp? lambat nak load pic...

MindHeartBodySoul said...

Ahahhhh...

Kecoh jugak masing masing curse sama sendirik...


Pening aku nak paham bahasa omputeh dalm mag nih...

sis_nita said...

selamat berpose.. nakk jugakk enterprem komen.. huhu!

Abang Ben said...

biasa la bro... macam politik juga. Nobody is a sworn enemy.

Joe said...

photo dan caption memang ada perasaan emosi. hehe!

Geng Metal said...

main lompat2 plak eh ,,, hehhe wooo, serius aku tatau benda ni ...

berteromber said...

biasa la time gado..semua pun kena maki..haha..

rockmetaller said...

smart la entry nih!cayalah!!!kuat btl set2 tu f**k ni ye?

anyway iron maiden rules ok...

brothers of metal will always be there...

unite and fight!