Monday, August 17, 2009

Tahun 1983 majalah SOUNDS - Fan Library No 11

(Aku rasa, ada dari korang pun belum dilahirkan bila majalah khas ni keluar tahun 1983 dulu huhu.)


(Click all photos to enlarge)

Majalah Sounds dari UK ni dah takde kot sekarang, apa pun, ni ialah special edition aku rasa released dalam bulan May, 1983 bersempena launching Piece Of Mind album, dan special magazine ni khas 100% hanya pasal Maiden.

Best pasal boleh rasa macammana suasana nye dalam tahun 1983 ngan cara gaya tulisan, isi cerita zaman tu dan gambo2 dorang muda2 main giler yang dah takde dah zaman ni dah semua dah kahwin dan tua bangka dah haha.



This is a short review and photo-heavy post of The Sounds Magazine Fan Library no 11 released in 1983 to coincide with the release of then Piece Of Mind album.

Collecting old 100% Maiden-content magazines in English is one of my objectives, it'$ fru$trating and demorali$ing when you $ee the price$ at ebay mo$t of the time, but once in a blue moon you get lucky and find cheap ones. It will take years, but there are some stuffs that I really would like to have.


Some of the photos from the magazine. I will paste every single page from this magazine on my multiply later.







I love this below photo... Lain dari yang lain. Tahun 1982 Beast On The Road nye gambo ni.



Ni lak ada satu cerita pasal penulis Gary Bushell ( yang selepas tu tahun 1984 akan tulis buku Running Free official Bio ) kasi pendapat 'one of his saddest sight' dia tentang lepas Paul DiAnno keluar. Ni benda2 kecik yang aku suka baca especially cerita2 lama.



Ni lagi satu unusual photo.




gambo bawah, blackout, i really had a blackout huhu.
Best kan nengok gambo2 awal 80an.



lagik..




ok kejap, aku upload tiap2 mukasurat kat multiply ( aku censored mana patut dah haha ), nanti aku kasi link kat sini huhu.
Those who want to see every page of this magazine before deciding if to buy it or not can look at this multiply page huhu.



PLEASE WAIT FOR LINK next few days, aku pakai komputer lain masuk multiply, komputer aku gunakan sekarang ni masuk multiply terus hang haha. huhu

Nanti senang aku snap fotos dari Metal Attack 1990 lak, ni special edition Metal Hammer zaman tu aku rasa dikeluarkan bersempena ngan release NPFTD nye album.
Ni majalah ler yang Bruce cakap idea lagu Tailgunner tu sebenarnya...... Siot betul nye Bruce.

12 comments:

SkiD said...

emmm...nice collection...dah jadi antik tu...

matakucing said...

majalah kuno..kalau 83 aku baru 2 thn huhuhu..tp gambar posing kassim selamat tu best eh..ko rasa dorang tgk ker citer kassim selamat tu huhuhu

berteromber said...

beb, thn 83 aku tak rock lagi..tengah giler BMX..hehe..

Takilala said...

83? Aku baru 6 thn. Aku layan Boney M masa ni..huhuhu

Saudagar Mimpi ... said...

Hehheh. Suka la aku tgk gambar "garpu cucuk mata" tu. Zaman gemilang Scorpions masa tu.

Portdy said...

hahaha gila mocking cover Blackout huhuhu...

gua baru 4-5 tahun lah kot masa tu...

apa lagu tau?
anak itik tok wi hahaha
dan cumi dan ciki!

Joe said...

banyak collection ko ye bro.

DaliaLiyana said...

tu rock kapak ek??
tahun 83?? lame tu..time tu akak baru je sekolah rendah....(nmpk sgt aku dah tua...hhuuhu...)

eddie dewanaga said...

83 gua darjah 4 beb... gua masih teruna, berebut kutip ammo shell kat firing range, abah gua tengah feeling lagu Tom Jones sambil kilat boots, gua dah reti layan Another One Bites The Dust Queen dan lagu2 Irene Cara...

gayour said...

mag metal attack tu separutnye jadi koleksi gua hingga ke hari ini. gua dah pegang mag tu dulu kat sebuah kedai buku kat central market, tapi sayangnye tak cukup duit nak memilikinya! ARGHHHH!

hallowed be thy name

speedrider said...

"Majalah Sounds dari UK ni dah takde kot sekarang, apa pun, ni ialah special edition aku rasa released dalam bulan May, 1983 bersempena launching Piece Of Mind album, dan special magazine ni khas 100% hanya pasal Maiden."

- dah ada.. tapi hujung bulan 5 tu.. hehehehe

sis_nita said...

wahhh.. cucuk garpu kat mata.. dah mcm kassim selamat laa pulok.. huhuhu!