Monday, August 10, 2009

minum teh tiga layer/makan jepun/update multiply

hi everyone..happy belated national day to some of you and advance national day wishes to some of you too huhu.
( click all photos to enlarge )
aku was curious ngan iklan2 yang tampal kat kedai mamak kat Msia ( Spore tak pernah nampak ) about this teh tiga rasa or tiga lapis or apa ntah.
Teh ni macam2 teh kan, green tea ler, kekwa ler, lagi satu yang budak2 cina suka minum tu liang tea tu, tak lupa 'tehcino' of course is always nice with all the buih2 blub blub..

So balik KL, I got to try this layered tea ni haha.

not bad la, cam cendol pun ada rasa dia huhu

anyway, a special occasion with my love ones the other day, and we try out some Japanese delicacies and note to self - got to learn how to use chop sticks.
Aku kalo pakai chop stick in public mesti fail. Kena bisik kat the person who served us to provide me with Sudu and the Garpu.


So aku being a jakun,
so out goes my handphone to snap some photos huhu.
It was very sumptuous ler. I had these..



ni pun cam tahu ke hapa ntah. Tapi aku suka.



ni apa ntah...tapi aku bedal jugak haha.



this was crispy2 gitu...again aku tak tahu nama, tahu makan je.



my better half had these...



aku yang abis kan haha.

satu ni kan makanan jepun, dorang nye mix veggies aku reti makan...tak loya lak tekak aku.



Pada aku, memang interesting ler, kalo kita try makanan which is a bit different from kedai mamak, hawker center, pusat penjaja, fast food and tepi jalan type of food, and not forgetting instant noodles, which most of us are familiar with and part of our diet kalo tak masak sendiri.

dapat updated sikit2 lagik kat multiply aku.
untuk sapa tak pernah nengok the packagings..


x factor clear vinyl ( ni aku dapat murah kat Bishan, tapi takde inlet huhu. pathetic siak aku huhu tapi thats the only way I can get these huhu )

( aku amy nye cd huhu )
dan lain2 ler..

www.deafforever.multiply.com/photos

22 comments:

speedrider said...

uh, best2!!!!! tlg bagi alamat bro deaf.

Ijau D. Koceng said...

teh tu kat sini (bintulu, dan swk amnya) namanya teh c special... nothing special actually cuma gula yg digunakan agak 'special' rasa lemak2 manis (yup mmg mcm rasa cendol pun ada) layer bwh gula special, layer tgh susu sejat (ideal) top layer teh la...

itu clear vinyl x-factor, klu takilala nmpk mesti dia jeles guling2... (percayalah)

eddie dewanaga said...

best deaf, sesekali kena try other delicacies jugak... gua penah try itu crispy udang celup tepung tu... tempura i guess namanya.

tapi part raw stuff mcm shashimi or else, kembang tekak gua beb, jenis carnivore mcm gua ni mau ada meat dish or something.

as usual, your CD collection memang gerek.

...and a happy national day to u too, brother!

Joe said...

apasal aku tak boleh nak nengok gambar2 ko ni bro. dah banyak kali aku refresh.

:: Cikgu Wiween :: said...

alamak..nampak cam besh jek layered tea tuh bro. nak try nak try! huhu aku x penah tau pun pasai air nih until ko bubuh iklan kat blog. wahahaha thanks bro! :p

err yg mee putih jepun tuh nampak cam laksa lak. Aku mcm x brapa lalu makanan jepun benornya sbb nampak cam x masak. Yg korea punya aku makan arr sbb pedas2. huhu

zarzh said...

Terima-kasih kerana targhibkan, nanti nak cuba teguk, nampak sedap aje teh tu. Pakai gula Melaka kot?

Geng Metal said...

woooo ni makan ke hapa neh? akekekeke, gila banyak siotttt makanan lu order bro ... (hehehehe, wa nampak ada gambar aneh dalam gambar lu tu, ada jin tumpang makan sekali kot? ) wakakaka

sis_nita said...

erk! first time laaa nampak teh roper cenggitu..

Takilala said...

1st time tgk teh gitu, biasa 2 layer je (teh madras). Tempura (udang salut tepung goreng) tu best oo.. yg mi tu kalau tak silap udon ke apa ntah nama, lupa lak. err.. lawa seh clear vinyl tu. huhu.

Ijau D. Koceng said...

takilala:
sabah xda ka teh mcm tu?

deaf_angel:
tgk! btl x mcm yg aku komen kat atas tu? takilala jeles tgk vinyl clear... cuma xnmpk la dia guling2 kejelesan

deaf_angel said...

Maiden nye clear vinyl memang lawa2.

benjamin briggs 10 inci
clairvoyant 7 inci poster edition 1988 is superfantastic jugak huhu..
dan yang ni..
ni je kot aku ada clear vinyl...hehe.

Abang Ben said...

Itu restoran Jepun apa namanya?

matakucing said...

teringat nasi lobak oshin huhuhu

zan said...

Teh 3 lapis pakai gula merah. Pasal tu feel dia ada rasa cam cendol sket.

Yang lain2 tak leh komen pasal gambar tak kuar kat komputer opis aku ni..

berteromber said...

aku bab makan jepun sama fail macam beli cd jepun...yg satu mahal nak mampos yang satu lagi tekak kampung aku ni tak leh nak masuk...hahaha..

SkiD said...

aku tak reti makan makanan jepon. yang aku tau pakai selipar jepon.

Portdy said...

itadakimasu!!!

Smooth Otter said...

yang atas sekali is the teh-cino kan? followed by teriyaki chicken bento set, then tauhu garnished with toasted nori (seaweed), then followed by soba set garnished with nori and then tempura.

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,apa khabar,saya dah kembali ke blog,minta maaf menyepi lama,lama saya tak tulis di ruang komen ini.hu3o...terima kasih...

deaf_angel said...

hi all thanks all hehe.

mm, nippon tei

rockmetaller said...

brader,ktne restoren ni?gua nk g cr ah!!!gtau nt ek..nama dan tpt..jom gua payung..hehhehe..klu blh,tulih kt cbox gua ek...=)

MindHeartBodySoul said...

Sedap-sedap-sedap...

paling sedap beef yang duk atas stone-plate tuh...


pas tuh isi ikan salmon yang warna oren tuh...nyum-nyum-nyum...