Wednesday, August 19, 2009

old frens - bats & sloth makan berdamai


Click All Photos to enlarge


its a joke , aku nengok binatang pun boleh makan sama2..
aku rasa kalo letak beruk ngan babi satu kandang, lepas tu kasi makanan, aku tak surprised kalo beruk ngan babi tu boleh makan sama2..
tapi manusia...?

mungkin kalo kita semua kena letak satu kandang, cam cerita Planet of the Apes, baru kita stop all these racism, religious violence, intolerance, terrorisms, bombs (by planes, missles, remote, human carried ), social issues, dan semua yang negatif termasuk muslims and muslims labelling each other.



Aku was lucky to catch the bats and this sloth makan sama2. Mula2 sloth tu datang aku was like, abisler mesti ko kena gigit kena cakar giler2 nye..
aku dah rasa sloth ni kalo jatuh bawah, pitam kejap ni.

aku lak lagi dah stretch out nak tengok dekat2, kalo kelawar tu semua serang aku mampos la nak2 kalo jatuh dari platform tu ke bawah huhu. Tak pun kena gigit terus jadi batman.



tapi apa aku baca pasal sloth semua memang betul...slow giler siot. Ni kot nak makan kalo tak aku rasa dia tido je la haha.





yang ni lak laju sangat, dan tak tahu nak duk diam, mati akal siak aku tak reti nak snap, tapi berjaya jugak this shot, walau very buruk tapi I at least managed it masa dia datang kat kaca pembahagi cuma the glass tu banyak calar ler, so aku nak kena letak lens kamera kat tempat yang kurang stains dia.

ksiao ah dekni ke partner dia, aku pernah nampak sendiri ada budak kecik kat kaca tu, saje je si dekni tiba2 lompat kat kaca tu dah nak cakar budak tu...

i think this is a leopard? aku selalu konpius cheetah ngan leopard ngan jaguar , puma etc.



Anyway, I tried my hands at taking photos of aeroplanes in flight, nanti aku tampal sini next time. Tak reti ah aku..dah la kamera aku buruk dah tu pasal rosak kan on-off button dia, very frustrating siak aku nak snap kena taruk bateri, dah tak mau pakai kena keluar batteri haha.
tapi aku baru realise, painting kapalterbang air-asia ni lawa2 design dia, kat bawah dia pun ada those kaler2.



nantikan gambo merapu yang aku snap - laut, bot & kapalterbang ( pt 3 ) huhu..

12 comments:

rockmetaller said...

baiknye mereka..tk gaduh2...blh plak jd kwn baik ek..huhu...

kisah Semut said...

so cute

Portdy said...

macam best pulak dapat tengok depa makan berdamai tu,

precious pixs ni huhuhuhu

berteromber said...

nice picture..setahun baper kali ek ko gi zoo

Takilala said...

jelas sekali batman tak ngam ngan robin, dia ngam ngan slothman..huhuhu. Aku tak pernah gi zoo. Nak gi la nnti.

eddie dewanaga said...

leopard, cheetah dan jaguar tu sama kan??

puma dan pantera itu serupa...

macam tapir, cipan dan tenuk...

sis_nita said...

sweet ahh.. :)

speedrider said...

Bro deaf:

Tolong bagi alamat bro deaf. Nak hantar barang

speedpsycho@gmail.com

SkiD said...

Gambo Zoo lagi...berapa kali gi zoo? Ke tukang jaga zoo dah kenal..buleh masuk free je...

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

hahaha...klaka la tgk gmbr2 tuh.. ;p

Joe said...

boleh pula mereka makan sama2 mcm ni.

:: Cikgu Wiween :: said...

bro! aku pun sama slalu keliru cheetah ngan leopard. ahaha tp suma pun comei :p

err salam ramadhan bro. ;)