Tuesday, August 17, 2010

mesjid tv ( 2010 )



( click all photos to enlarge )


Tu hari aku run some errands kat mesjid tv / Masjid Negara / National Mosque KL atau apa je la korang nak panggil.



So dah terlanjur kat sana, snap2 foto saje suka2. Kul 10 lebih, ramai pelancong, pelawat datang tangkap gambar.



untuk sapa lama tak gi sini or tengok kat tv je...



hope you enjoy the photos.. kalo korang nak gi, naik lrt berenti kat stesen mesjid jamek, jalan pelan2. berenti kat stesen bandaraya pun ok kot.



kat dewan utama cam biasa, only muslims allowed



budak2 ngah belajar mengaji



dah tu je



nak nengok yang ada lain a few gi flickr aku



gambo bawah ni
kat rumah aku test tanya " tahu tak ni foto apa? ", tahu sey... aku ingat mesti tak tahu jawab nye haha.
kalo aku la, orang tunjuk foto ni kat aku, aku mesti otak jam nye hehe.




http://www.flickr.com/photos/46372409@N07/sets/72157624616777915/

11 comments:

dilaOHdila said...

yeah aku datang dep)))))))

wah indahnya masjid tv ni dep
aku suka yang color putih tu atas tu, sharp sih!

street shoot tu lawo jep....berbakat sungguh hang no. Good JOB

Ijau D. Koceng said...

smpt la merasa semayang jumaat kat sini tahun 1994 dulu, kebetulan time tu kat blkg aku che det (che det!)... humble gila mcm org2 biasa je

smpt la salam2

PUPUT said...

mak aih..kat tv xde la nmpk lawa cam gni..siap tiang pacak byk giler..siyes lawa..sejuk je mata memandang..tp yg ko tya tu aku xtahu la apa..hehe..lampi aku ni..
pape pon masjid ni mmg tersergam indah n sgt lawa...^_^

speedrider said...

Deaf,

ada adjust apa-apa ker? Nampak macam Noise tinggi. Disable Flash?

Portdy said...

haha masa kecik saya gelar masjid ni masjid tajam tajam !

berteromber said...

masa kecik2...kalau sekolah buat rombongan ke KL...tak sah tak singgah sini..

☆ lieya latif ☆ said...

pergh....mmg cantik....satu2 aku kelik besarkan....mmg cantik....pandai ko snap bro!~

gayour said...

eh! betul ke ni masjid negara? lain tul rupanya. ingatkan masjid k.l. kat jalan duta sana. kali terakhir gua pegi masjid negara taun 2008, solat sunat idul fitri

matakucing said...

pernah masuk sini..solat jemaat..muka masuk tv he5

-: Fara_Lan :- said...

Cantik-cantik gambar yg diambil.. cantik, jelas & menenangkan jiwa bila kite lihat.

ekha@bella said...

i pn x pnah msuk sni. sll lalu jer..cntik sey.. :)