Sunday, October 31, 2010

original kelantan

Tadi...dari lrt pletfom




At last something kelantanese, and original ( kot? )..kejap taip2 sikit.


dulu2 budak2 ada kot aku sampai Kelantan.

Aku masih ingat aku kagum aku sampai mesjid nak smayang magrib ada dua group lain2 imam. Never in my life before that, and since...

culture shock la kan tu jam aku budak2 umur berapa je tengok benda2 gini...
Sorry if anyone offended I bring up this thing, anyway, its all in the past.
Skarang dah berpuluh puluh tahun ( hohoho ) kot tak sampai kelantan... maybe next time..

tapi tadi aku sampai Bukit Jalil nye bus terminal...nasib baik pun lambat sikit, kalo tak NS hiway dari arah N9 pun konpem jem. Kereta, motor, punye la banyak...

Meriah sungguh.... so aku grab satu Kelantan Jersey...bukan aku nye k hehe. Aku cuma akan pakai Johor FC aje haha. Maybe KL Plus yang biru tu pun. Oooo rumours going around Singapore nak hantar satu team tahun depan. ..mesti best haha.
Tu hari Shah Alam annual friendly Selangor-Singapore 50,000 turun aku baca.., tapi tu game Selangor pancit pasal baru lawan Kelantan, I think 0-3 tapi veteran nye 1-0. Fandi main kot. fans ni semua mesti takboleh lupa ah zaman dulu.

Aku sebenarnye nak beli lebih jersey2 ni, dua2 team nye, ala...setahun sekali tapi aku dapat tahu by kul 2pm size small etc semua dah sold out.

Biar betik by 2pm? Zaman aku giler bola dulu pun tak pernah sampai stadium 2pm.

ok , so aku was like, ok la beli kat kedai KAFA. So original, hah ko, aku dapat tahu merah adult original yang kat Kelantan aku dapat tahu 70rm, tadi jual sampai 150rm. Aku rasa possible kot orang beli kalo dah minat.

Yang ni, tawar2 dapat 40rm. Ntah ok ke tak. Tapi ok la kot kalo ori. Like I say setahun sekali, lagipun I play my part support liga tempatan.

Sebelum beli, aku tepon rumah konpem Kelantan pakai home ke away? haha...



10 comments:

mhagnoth said...

Kelantanisme sungguh

eddie dewanaga said...

hehehe... sekarang ni Kelantan dah tak macam dulu. Ni gua bilang dari segi political aspect, sekarang ni, biarpun lain2 bendera, pasal agama dah satu suara.

cuma bab kawen je ada lagi gua dengar, kalau parents lain2 parti, masih ada yg bantah.

tak semua laa...

berteromber said...

Johor FC dah planning 20 bas turun Bkt Jalil...pakej tiket siap dpat jersey free...

tapi apakan daya....tahun depan pulak la kot...

Abang Ben said...

kain dia OK tak? Standard luar negara?

☆ lieya latif ☆ said...

tu laa..bile johor dpt masuk final nie...dah lame tak kibar bendera jengking nieh.....

layan gak final bola ari tu, tapi tak sokong mane2 pun...baik nogori baik klate....

cume aku pening, byk tol botol2 air berterbangan that day....hak hak hak

cLinaku said...

ayarkk....naper tak cakap ada kat saner.kalu tak gua kasi burger ngan bihun free taw!

WanBeruas said...

..aku ngan family dah 3 tahun kantoi tak dapat g Kelantan..ujung tahun nih cadang nak g..hotel dah booking..tp esok plak ank aku 1st.day masuk kejaa...harap2 dia leh amik cuti..idak kalo..frust lagii...

deaf-angel said...

haha korang

mm, yep kain bagus.. zaman skarang nye kain ringan gitu

dilaOHdila said...

kelantan dah ada sultan yang best, dep. abe Yeh (hehehe)syok pulak baca kat CARI pasal sultan ni.
wah hebat ko dep. ada lah jersey ni. ko kelantanese hapa? (ngeh ngehngeh)

Anonymous said...

mentioned most people payment most of the borrowing products in a timely manner and additionally with no fees and penalties
A number one arrears charitable organization is attempting the sheer numbers of men and women making use of them pertaining to allow finished payday cash loan debt to 2 bottle this approach. consumer debt charitable organisation pronounces near purchase the particular near future, huge benefit financial products 2010. That aid organization states 3 years ago the volume of prospects using them was initially insignificant.
wyświetl
pożyczka gotówkowa bez bik i zaświadczeń
pożyczka na dowód lublin
kredyty bez bik forum
szybki kredyt pozabankowy

http://szybkapozyczkaonline.com.pl
http://pozyczkanadowod24.org.pl
http://kredyty-bez-bik.org.pl