Tuesday, October 26, 2010

Rozana rupanya jumpa kat Orchard Road dan unconfirmed russian advert

Rupanya Rozana yang 'gadis idaman ku, hanya engkau yang satu, hadirlah dalam mimpi2 ku' tu Amy Search jumpa kat Orchard Road ah masa rakaman Langit Dan Bumi dulu tu 1985 gitu kat studio kat Singapura ..
Tapi tak mintak telefon nombor... zaman tu pager pun belum eh?
ooo baru ku tahu.. 20 over years dan still a great song.

dan Amy Search dulu jual Satay ngan Mee Rebus kat Toa Payoh ngan Geylang. ooo...
dan cakap pasal Mee Rebus...ni lagi satu, makanan best kat Johor dan Singapore..tapi other than that, otak ada jam sikit kalo carik Mee Rebus kat tempat lain. Aku tak bleh imegin la Mamak Bistro jual mee rebus. Its a malay dish kan.
Nanti aku tampal gambo mee rebus aku suka makan eh.

Aku baca ulasan Amy Search nye Esplanade show sabtu lepas kat sokkabar Singapore semalam dan dilaporkan memacam la apa jadi kat show tu.

Mungkin ada korang pun interested baca pasal these informative thingys about him.





moving on to something very very penting, ok tengok iklan unconfirmed kat bawah ni... CAKAP BAHASA RUSSIAN




11 Februari 2011, Iron Maiden perform kat Moscow. Betul ke tak, wa pu che tau

Jadi adakah ini opening night Final Frontier Album Tour?
Tapi Moscow musim sejuk giler.
Jadi logik tak lepas 11/2/11 Moscow, dorang pergi Asia pakai Ed Force One dan landing kat Jakarta 17/2/11 dan Bali 19/2/11 dan lagi penting, Singapore atau Kuala Lumpur dalam berapa hari tu?
Pasal 23/2/11 konpem dah Melbourne Australia nye show?
Kalo datang, aku agak 15/2 kot? dan kalo tak lepas Perth Soundwave as rumours paling awal 12/3. Strong rumours 3/4 dah kat stadium bola kat Sao Paolo dah.

Its mind boggling. Aku kena tahu date kalo dorang main kat KL atau Spore.
Nak kena cek macam2...
Tiket berapa harga? This is the biggest problem.
Better half aku dah sound dia nak standing cam 2008. Amboi, aku baru suggest kita ambik seating dah la.. Penat diri hahahaha. Sebenarnye cover line pasal aku nak kena budget giler ni kalo konfem.
Weekday ke Weekend?
Kerja boleh ambik cuti tak?
Sekolah boleh skip dua tiga hari tak?
Silap2 cikgu pun ponteng nak nengok Maiden.
beli tiket bas express lagik, depending where they are playing.

Ni semua kalo Maiden datang la KL atau Spore... cakap terbuang aje...and speaking as a fan.

Kalo aku PM Najib or PM Lee, Aku declare PUBLIC HOLIDAY!!!

UP THE IRONS!!

9 comments:

Portdy said...

iron Maiden in KL? i cannot imajin....

tapi kalau singapore ? ada kemungkinan...

Abang Ben said...

setuju!

Public holidays for MAIDEN!

Takilala said...

kalau jadi turun kat KL or Singapore, aku nak kelentong apa la lagi ngan bos aku ni kalau diorg perform weekdays...masa Kreator dulu aku kata kat bos aku adik ipar aku kahwin, sampai la dia tak kahwin2 lagi..huhuhuhu

berteromber said...

aku pernah terbaca Amy cakap Rozana tu dari idea nak buat lagu ala2 Angie Rolling Stone...

☆ lieya latif ☆ said...

citer pasal 'rozana', dulu mase aku student2 U...kawan aku ni name zana...ari2 pakwe die call nyanyi kan lagu tu.....menanah telinga aku dengar...dah le loudspeaker....hahahaah (jeles sebenarnyer!!!)

WanBeruas said...

..smalam aku bedek wife aku..mintak lesen kot2 dorang jadi turun Sngpore...huhuu..

l0veyd0veyd00 said...

ske baca part amy ckp dulu semua yg dtg situ adalah org yg rock abis tp skrg dah jd atuk2 mcm dia gak.. so sweetttttttt..

iron maiden kalau dtg sgpore, aku harap aku dpt pergi..so badly...harap sgt2 T_T

muor76 said...

tak leh luper mase nyanyi lagu rozana reramai atas pentas mase form 3... dan jugak rozana awek member aku...

skang aku nyanyi lagu rozana.. utk budak opis yg name pendeknyer zana
walaupon name penuh bukan rozana

iron maiden turun kl?
tak mustahil... dlm perancangan seseorang yg byk duit...

deaf-angel said...

korang nye komen lawak2
and may the dreams come true