Thursday, August 25, 2011

be(a)st wishes for a few coming dates & zakat fitrah

Lots of be(a)st wishes all around in the coming days


To all Muslims worldwide - Selamat Hari Raya Aidilfitri ( Eid Fitr )
To all Malaysians - Happy 54th National Day
To all Singaporeans - Happy voting for a new President and choose wisely
.

To the rest of the world - World Peace and Harmony.




( hah ko banner tak agak2 kat TBS, lagi besar dari size dua bas ).

But before that dont forget the Fitrah Alms



Kuala Lumpur nye senang, satu harga, Singapore nye dua harga, terpulang kat korang pilih.
Masa aku bayar zakat untuk orang tua aku etc etc etc untuk kat Singapura nye, aku memang 'pa ka liao' la. So amil like tengok the figure aku kasi, so Amil sound aku " awak ni tanggung sepenuhnya ni semua ni ke?? " , aku cakap tak tapi pasal for their own convenience jugak and ala... bukan orang lain pun, walaupun ada macam2 cara zaman skarang nak bayar zakat fitrah. So amil warn aku la pastikan setiap dari mereka tahu aku bayarkan. Aku cakap ' ok '.

So ntah eh, pada aku just make sure la bukan korang ngan love ones korang je korang settlekan zakat fitrah, tapi especially untuk orang2 tua jugak dan kaum pompuan cam makcik korang ke, sibling pompuan or even ipar pasal sometimes for whatever reasons, and there are many reasons, tak salah kalo kita just ensure dan play safe benda2 gini.


So just make sure je la, the people around you...walau dimana mereka berada, walaupun dimana anda berada.


And kalo korang kena bayar zakat2 lain, korang settlekan la jugak setahun sekali je.

10 comments:

Ijau D. Koceng said...

dah~ minggu kedua lagi dah bayar ;)

WanBeruas said...

..Awal2 lagi dah kasi settle beb..

berteromber said...

selamat hari raya beb...lu raya kl ker spore?

Dr. Ben said...

eid mubarak bro... jangan lupa lailatul qadr still got chance

lieyalatif said...

rezeki lebih elok di kongsi dgn yg tak berkemampuan....wajib settle zakat awal2....

selamat hari raye aidilfitri ...maaf zahir dan batin..semoga lebaran disambut meriah tahun ni.....

SkiD said...

Selamat Hari Raya Bro.. Raya kat mana? KL ke S'pore?

Portdy said...

salam lebaran minal aidil walfaidzin kepada en deaf sekeluarga, pohon maaf lahir dan batin....

matakucing said...

salam eid'fitri bro, 0-0 :)

gayour said...

budaya rakyat BolehLand dalam banyak perkara adalah buat last minit temasuk zakat fitrah.

salam aidil fitri bro walau kat mana merayakannya. selamat, sihat, bahagia dan gumbira!

Saudagar Mimpi ... said...

Selamat Hari Raya buat bro sefamili!