Wednesday, August 3, 2011

These Colours Dont Run

Ogos (August),
paling meriah sekali ngan bendera dan banners dan kain rentang...
baik kat Malaysia dan baik kat Singapore
berlumba2 kat dua2 negara ni dari bangunan kerajaan, bangunan pejabat, rumah flet, sampai construction site tapak pembinaan, gantung bendera dan apa je la unuk sambut merdeka/hari kebangsaan/national day/independence day and whatever la korang nak panggil masing2.

Ni aku snap tadi pasal aku turun LRT kat Masjid Jamek nak gi Masjid Negara jalan kaki. Ooo siang2 dah gantung. Cantik ler, tourist tersnap2 gambo...



Apa pun, Singapore akan sambut dahulu 9 Ogos before Malaysia sambut 31 Ogos.

Like Bruce Dickinson says ' these colors dont run! ".


8 comments:

Ijau D. Koceng said...

hahaha "looser", perangai mcm penyokong wrestling la pulak

Dr. Ben said...

ko conteng2 muka tak deaf?

deaf-angel said...

mm,
segan ah jadi weekend warrior

haha

berteromber said...

bola punya pasal sekarang kecoh pulak pasal twitter bini Shahril Ishak tu kan...

aku HIV positif said...

kira ko untung jugak bro,
sokong singapore pun ok,
sokong malaysia pun ok.

SkiD said...

Oooo masuk citer bola rupanya...emmm!!

iaryylr said...

fu yooo! ingat band mana tadi!

deaf-angel said...

berteromber
aku tak tahu cerita lak, aku jangan cakap twitter , facebook pun aku fail.