Friday, January 18, 2013

ekspres rakyat by kembara 30/03/2013

Kerja shift pusing2 ni, bila orang tidur, kita kerja, bila orang hari ahad atau public holiday rehat, kita kerja, tapi bila orang kerja, kita relaks je kan lepak dan horray2 dan jugak buat macam2 aktiviti pada hari weekday. Nak tunggu weekends off, ada tapi tak selalu la kan. Apa pun, kerja je la betul tak? Mana nak cerewet. Janji carik rezeki halal.
So kalau nak sesuaikan masa dan jadual ngan program kebanyakkan orang, kena plan awal2, nak MX tukar duty ke, nak ambik cuti ke, apa je la.
Salah satu masalah kerja shift ni kalau korang tanya sapa2 pun jugak, kalo nak gi tengok benda2 cam gini...ada tiket pun, ntah gi ntah tidak.

Bila Kembara ( lineup II ) announce dorang nye show 30 March 2013 ni, Deep Purple, Robert Plant, Journey... semua aku tolak tepi dulu.
Walau mungkin ni kali terakhir tengok Deep Purple main live, tapi... ni Kembara beb.

Mesti ada yang kanchong terus gi beli tiket tapi aku tak terkejut pasal aku pun sama, susah nak predict respon peminat kadang2,... Esplanade Concert Hall memang gerek dan comfortable la tempat dia, walau all seater, harga tiket pun alrite ni show paling mahal is about $75, ok kalau cam Anuar Zain ke, Shiela Majid ke, even Sweet Charity main tempat ni full house ok la kan,  tapi yang Lovehunters final show tu full house dulu, unsangkarable kan? so better buy earlier if you had decided to go and got the budget.

So I hope to go... Some songs I kind of expect them to play - Hati Emas, Duit Duit, Express Rakyat, Bas Nombor 13 ( ni show main kat Singapore so kira confirm song la kot haha ), Gerhana, Malam, Keroncong Untuk Ana, Ada Sepasang Mata????, Kiambang, Kepada mu Kekasih..etc etc etc

Errrmmmmm too many slow songs?.... haha.

ok ok.. please please also play some of my favourites like - Empat Penjuru, Bunga Bakawali, dan Di Perhentian Puduraya cewahhh.
Ye la, aku sejak bas selatan pindah TBS dah tak gi Puduraya lagi pe. Walau aku rasa ada bas sekian2 waktu yang masih ambik orang kat puduraya sebelum officially gi TBS ambik penumpang. Bila naik je dah ramai, bila naik je dah ramai.

I really hope what the newspaper says is true, they are trying to get S Shahlan and A Ali to join in. That would be awesome.

This was the article that appears in Berita Harian regarding Kembara's get together.
You can find the internet version of the article and other M Nasir related thingys pasted on http://praharaseni.blogspot.com
( beb kalo ko baca ni, aku nak bilang ko sejak ko ubah page ko aku tak reti dah nak taruk komen atau nak cakap apa2 kat kau , tercarik2 tau aku, tapi tak nampak kat mana nak leave message or comment).




,
apa pun,
.
standby first...
,

,
,
,
berjalan di tanah gersang... cehhh

11 comments:

PC kOKak said...

...
mentari mencekam dada
debu-debu di jalanan
menjadi teman setia...

Rafi said...

Best tu..rugi woo kalo tak pegi

Adi Herman said...

pergi jangan tak pergi bro! once in a lifetime experience!

faizal abd fathi said...

Malaysia tak bikin ke???

Ijau D. Koceng said...

tgk folder tiket sistic tu teringat nostalgia 15/2/2011

dilabangiWORLD said...

wah teringat kat M nasir ni dep...
ilangkan penat kerja dgn cara berhibor pun dapat release gak kan. pe yang penting enjoy yaaa dep

Saudagar Mimpi ... said...

:) alamak bro patut la lama tak nampak bro Deaf Angel komen dekat Prahara Seni. kalau ko tercari-cari, aku tertanya-tanya? Kenapa-kenapa-kenapa tak de orang komen. Cara komen senang je ko klik je dekat mana mana artikel yang dipilih, nanti dia keluar yang full version. kemudian scroll sampai bawah. nanti ada tempat utk komen.

Wah cepatnya beli tiket! Hahaha (mengata orang, SM pun dah beli tiket jugak!) InsyaAllah turun 30hb tu buat julung kali ke Esplanade!

bro, mintak email atau FB. (sbb nak tanya seat row no brp?) hahahha...
FB SM :http://www.facebook.com/saudagarmimpi
email : ribut_seni@yahoo.com.sg

berteromber said...

Lepas ni kalau dorang buat kat Malaysia pun best jugak...

Ko turun tak Sweet Charity,Lefthanded dan May kat Stadium MBJB 9hb Feb ni?

deaf-angel said...

I dont think so beb, pasal aku rasa aku kerja petang atau malam tu hari. Mesti best.

gayour said...

di perhentian puduraya
tempat mula bersua
dalam bas berwarna biru
menuju ke utara
senyum terukir untukmu
kau membalas tunduk malu
sungguh ayu...

khabar ku terima
engkau dilamar...

lu rasa lagu ni masuk tak dalam setlist diorang nanti?

deaf-angel said...

i like the hentian puduraya song very much.
I hope so too