Friday, February 1, 2013

despots and dictators

review buku Desktop Digest DESPOTS AND DICTATORS. An A-Z of Tyranny by Gilbert Alter Gilbert. Illustrated by Steve Krakow.




Aku kan, kalau nampak buku2 kat kedai, aku baca2 belek2 gitu kat kedai then kalo best, aku masuk website national library aku tunggu dah keluar belum, kalau dah, aku reserve online, dah.
Aku jarang beli buku untuk diri aku sendiri..

tapi kadang2 aku beli jugak kalo buku best giler, dan aku minat..
Ni buku hardcover, cantik warna warni kat dalam ngan banyak drawing2 muka2 satu2 pemimpin ni semua. So rasanya worth it.

Dia punya torture, dia punye siksa2, rabak2 weii...korek mata lain, siksa macam2 la yang tak boleh imegin pun ada, sembelih2 bunuh2 tu biasa la,
cara rompak duit rakyat punye la banyak, cara salah guna kuasa untuk keluarga dan kroni..,
lontar musuh dalam kandang harimau bintang, bakar hidup2,
ketuk paku kat kepala orang dia tak suka pakai paku pasang khemah..., simen orang kat tong gitu cuma kepala je keluar semua ada, macam2 ada.... best la...

AKU SUKA baca gini2... evil that men and women do, bila dorang ada kuasa..

200 mukasurat lebih, 100 lebih orang pemimpin gitu.


4 comments:

Adi Herman said...

ayatullah khomeini...ermmm teringat pasal kisah Salman Rushdie dulu masa dia buat buku The Satanic Verses dulu...siap Ayatullah keluarkan fatwa yang menyatakan halal untuk bunuh Salman Rushdie ni...memang panas la isu ni dulu

faizal abd fathi said...

menarik buku ni...kena carik

deaf-angel said...

Agama mu agama mu, agama ku agama ku.

We ourselves have to walk the talk first.

Rafi said...

Warna warni eh.lawa