Sunday, June 30, 2013

No Remorse

Pergi ambik tiket semalam..
Cam aku cakap tu hari, benda pertama sekali aku dah fikir bila aku tahu dorang memang konfem main tempat aerospace tu ialah " malas nye aku nak gi tempat pameran aerospace tu ".
Adakah ada World War II fighter plane Spitfire passby macam Maiden kat Download? haha.

Apa pun ni rupa tiket tu untuk sapa belum menengoknya.



Mat Jenin sikit, aku ada la berangan2 kan, siap malam tu James Hetfield tak banyak colok, tak banyak berbual kons " yeah baby!!! ", so dorang cuma main 20 lagu je....
contoh cam gini.... something like this...mau happy la aku...

1. Blackened
2. Ride The Lightning
3. Trapped Under Ice
4. For Whom The Bell Tolls
5. Fade To Black
6. Disposable Heroes
7. Blitzkrieg
8. Sanitarium
9. Fight Fire With Fire
10. Memory Remains
11. Master Of Puppets
12. Harvester Of Sorrow
13. Nothing Else Matters
14. Enter Sandman
15. One
-
16. Battery
17. No Remorse
18. Creeping Death
19. Seek And Destroy
-
20. Prowler (in full!!)

Tapi tak kesah la dorang main apa pun...

kalau setlist

a. Full Death Magnetic album
b. Full St Anger albm
encore
- Enter Sandman
- One
- Creeping Death
pun aku tak cerewet la....haha... gi sana for fun je la haha.

APA PUN, UNTUK SAPA TEMPAT KERJA SEMUA BUDAK2 NAK GI TENGOK NI... Selamat la.....
Aku pun belum tengok rota kerja....kawan aku pun belum cek, tapi kita dah tahu mesti harap yang lain semua coverkan kita orang..
bayangkan korang kerja semua budak2 melayu nak gi tengok... ABIS LA!!! haha...

ok dah....  Aku tengah tengok balik suasana giler foto2 dan video2 ntahapa2 aku ambik sikit masa malam pertama Frankfurt di mana basically aku ni tersepit kat ketiak2 dan peluh2 mamat2 Jerman yang besar tinggi gitu...
dan untuk sapa fans Metallica yang hardcore, tentu korang pun nak depan2, ni la peluang...Fans Asia ok, sopan dan semua sama baya jadi no problem...



To be continued.....
(Maiden not Metallica haha.)

14 comments:

faizal abd fathi said...

wah... steady...

Ijau D. Koceng said...

kalau deaf aku tak hairan, hahaha~ lgpun kat hometown

btw, hairdo baru membuatkan murray nampak 10 years younger

berteromber said...

Deaf SGD apadehal...baru 200 ketul..kita yg Msia ni nak kena kali 2.4++...tapi kalau dah minat...gosok jer la kredit tu....heheh...

Adi Herman said...

tahniah bro Deaf...gua betul2 cemburu tapi mcm mana nak buat...sedih ni huhu

Rafi said...

Kalo dia main full LULU album,kompem ramai peminat balik awal..heheh

metal brain asylum said...

blackened

matakucing said...

Kim salam kat pakcik2 metallica ye.. Kecuali trujilo kih5 metal up your ass

Anba said...

Bro...
Kalau depa main LULU konfem gua naik stage cabut semua BULU kapala Lars...
Anyway 11 bucks convert to malaysia (*2.5) is 27.50 mmg cekik darah...

deaf said...

Hi Anba,
Aku tak familiar kawasan Changi Aerospace ni, jadi aku 'play-safe' ngan beli tiket bas shuttle.

tapi rasanya peminat2 lain mesti ada cara macam carpool dan sebagainya.

Mungkin kalau kamu 4 orang pergi, kamu boleh jimat ngan menaiki teksi dari kawasan berdekatan tapi masalahnya adakah mudah nak dapat teksi kalau kata sekurang2nya 15,000 orang hadir, walau ada report estimate tempat show ni boleh isi 30,000 tapi aku tak rasa la boleh jual sebanyak tu.

Lagi satu, aku tak terkejut tempat ni ada taxi-surcharge.

Aku cuma nak mudah lepas show aku kembali ke tempat civilisation.
Tapi jika Metallica abis main kata kul 11pm, dan kalau shuttle bas tu dari Pasir Ris Interchange/ atau walaupun Bedok Interchange atau mana2 la kawasan Eastern Singapore,

MRT pun dah abis by about 11.30pm, bas2 awam pun dah nak abis, so mungkin leceh jugak, tapi since its Saturday so maybe naik Night Rider.

So its better you just mentally prepare for any inconvenienience.

Anba said...

Thanx bro
Saya mungkin beli tiket bas later kot sebab untuk tiket 188+3=191 its already 485 ringgit
plus hotel rm 75 and flight rm57
so maybe next minth kot i will buy the bus tiket maybe for balik je,
pegi we all take taxi bro...

deaf-angel said...

Which hotel u staying?
If i am from msia, and i fly in to changi, i will check if there is a storage facility at airport, then i will fly in, leave my bags, take a taxi to metalica, come back after show, sleep eat at airport and fly back. Haha.

Beb, i think the shuttle bus you must pay the 10 bucks, no half price for one direction trip, i dont know that day they accept cash or not. The way i look at it, metallica will start on time and finish enough time for people using public transport to take mrt.

Anba said...

Hahaha bro, I just that the bus ticket is $11 no half price ,
The last time for maiden I walked from the gig place to my hotel at geylang ,
I'm staying in geylang also hotel fragrance , I need some cozy sleep bro n some hot shower, tak larat want to sleep at airport hehehe
Most probably we will check in by 3 , have a short nap then maybe shoot to the gig by 6pm , most probably take the mrt to pasir ris , but b4 that must take the sup kambing near upper Bon keng road
Very nice

deaf said...

yap, depends on each needs needs and plans.
Sempat kau nak tido ye? adrenaline starts to flow haha.
mudah hotel kau tu, semua senang. Jalan kaki je, semua sampai, singapore kecik haha.

anyway, tak tahu apa nak expect malam tu, logistics and smoothness for the fans travelling to the area cammana, kalau hujan cammana, tapi one thing for 99% sure, haze tak haze, rock tetap rock haha.
dorang belum bilang gate bukak kul brapa all that, ada opening band tak? which will be a waste of time and confirm kena maki rabak2 haha.

Wish you the best with your plans, and dapat senggol2 bahu and terus gi depan haha.
Aku kat belakang je la, aku takut aku giler babi nanti, the people surrounding me semua like "errr?" haha. Maluuu takut orang kenal haha.




xrasxras said...

Yup .. setuju !!