Monday, October 6, 2008

raya aku

1) petang raya sampai bukit jalil bas terminal, believe it or not, sound sistem kat situ main lagu "sepasang kurungan biru" dua kali berturut2.
2) Perfect timing, petang raya, HP line SG aku down..worse still, semua contacts kat dalam hp bukan kat dalam Sim kad. Sapa hantar aku sms raya, thanks a lot tapi aku tak dapat membalas, and in most cases aku tak tahu sapa hantar pun.
3) kat kl raya aku simple, tapi aku enjoy nengok sana budak2 masih house to house collection ramai2 on 1st day. STRAIGHTFORWARD nye datang nak duit. Semoga cita2 dorang nak sambar PS2 dengan duit koleksyen berjaya huhu.
- In most places, kalo gi rumah ke rumah is perbezaan jenis kuih atau jenis lauk, tapi thrilling kalo gi rumah ke rumah lauk sama, tapi berbeza, pasal masakan Negri Sembilan ke, masakan Melaka ke.. if you get what i mean.
kubor.. i wish some people are more tactful in their dressing.
4) raya kat sg, lagi simple..cuma aku nengok kuih muih makin fancy2 haha.



Aku teringat dulu2.. raya bagi aku ialah pagi2 pegi semayang raya. Kalo aku tak pakai tshirt ngan jeans koyak dah cukup bagus ler.
Aku akan carik kelompok bangla dan pekerja dari india, aku duduk ngan dorang.. Aku selesa sangat raya ngan dorang dari duk ngan melayu pakai cantik2 kain samping semua.
aku dengar takbir, senang aku nak nangis bila sama2 duk ngan bangla semua.
Lepas tu balik, sikit lebih kurang beraya, aku pack up, terus pegi kerja...

so ni la kehidupan...cam roda..
apa pun yang penting, kita hargai apa kita ada, dan kita hargai orang lain yang menghargai kita sebagai love ones, famili, sedara, kawan baik kat dunia betul atau internet di mana2 saje.

so..

its been a long time since i rock n roll \m/

12 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

wahh suke tgk budak collect duet raye yek. engko kasik dorang x?? eeggege ;p

deaf_angel said...

kasi of course, semua pun dapat..
dah macam tentera baris kat hari merdeka
walau sorang sikit, tapi its the thought that counts
tapi ingat tahun depan nak kasi pensel ke, pen ke..haha.

dilaOHdila said...

dep...aku jugak mau duit raya OOOO
mana dong? ekekekkee
dep meriah tak dep raya tahun ni? kat tempat aku bangi tak best aa dep. sodih aaaa

carvedijan said...

salam aidilfitri def.....kalau turun KL call aku ek?...jemput dtg ke rumah

matakucing said...

teringat dedulu berbaris nak salam mintak maap ngan tuan rumah.. paling beso dulu dpt 50 sen aje...skrg paling koman pon kene bagi 2 inggit muahaha..bagi 50sen daring jer pandang..citt.

cLinaku said...

huhhh...aku suke ngan idea ko kasik pensel ganti duit raya. Aku ingat tahun depan nak wat camtu lah.Beli pensel, pen, pemadam..ekekekekee...

eddie dewanaga said...

raya zaman kecik2 gua raya dalam garrison(army camp) raya tak raya, unit abah aku selamba je 24/7 stand by, zaman 80-an, komunis still ada lagi especially area perak/pahang punya border...

first raya mesti pegi rumah officer ranking atas dulu, duit raya lebat,
yg heran tu, diorang kenal setiap budak2 yg datang tu anak sapa, dia anak sapa, aku anak sapa...
berapa ratus budak2 yg datang tu...

pastu baru merayap pegi rumah kawan2.. pastu masuk barrack mintak duit dgn 'on duty' punya brader2 yg belum ada family...

hahaha...
memori beb.

deaf_angel said...

dod. envelop dahbis ler haha.
aku simple2 je tapi happy ler.
Bangi tak best? korang banyak sangat kuih muih tapi rendang takde kot?
raya aji gi buat rendang dod

deaf_angel said...

ijan sorry ah aku tak reply sms ko eh..hp aku rosak..dah konfirm tak bleh diselamatkan pun...

aku memang nak jumpa ko ngan zan insyallah nanti.

deaf_angel said...

mata kucing
yep...boleh cek on the spot eh budak2 sekarang?
dulu aku dapat terus masuk kocek..tak berani nak nengok dapat berapa

deaf_angel said...

mak uyi
ah ah betul... kasi stationery sekolah...bila budak2 bising pot pet komplen2, ko cakap ler...dorang duit banyak2 pun nak buat apa kan?

deaf_angel said...

naga
wah...best ye kenangan ko kecik2 dulu ye
gambo ada tampal ah kat blog